Glimt stenger – Knutsen fyrte løs: – Vi mister det

BODØ (TV 2): Bodø/Glimt stenger treningen før «slaget om Nord-Norge». Kjetil Knutsen (54) var svært misfornøyd tross seier over Rosenborg.

IKKE FORNØYD: Kjetil Knutsen, her sittende på en ball før kampen mot Rosenborg, var misfornøyd med Glimts prestasjon til tross for seier. Foto: Terje Pedersen / NTB
IKKE FORNØYD: Kjetil Knutsen, her sittende på en ball før kampen mot Rosenborg, var misfornøyd med Glimts prestasjon til tross for seier. Foto: Terje Pedersen / NTB

Tirsdag fra kl. 17.00: Se 16. mai-festen på TV 2 Play.

Serielederne gjennomfører sin siste treningsøkt på Aspmyra mandag før bortekampen mot Tromsø på fotballens festdag 16. mai.

Men den får ingen se. Glimt har nemlig besluttet å stenge treningen for pressen, får TV 2 opplyst, etter sigende for å trene på noen situasjoner som de ikke ønsker offentlig innsyn i.

Mandag ettermiddag svarer assistenttrener Morten Kalvenes om hvorfor de valgte å stenge treningen.

– Det var en avgjørelse vi tok i går etter vi hadde trent. Kampene har kommet tett. Kamp på lørdag og ny kamp i morgen, og så det er bare for å gi oss selv best mulig forutsetninger til å trene og ha roen til det vi skal gjøre, forklarer Kalvenes til TV 2.

– Har dere noen hemmeligheter på lur?

– Jeg forstår jo spørsmålet, men det har jo litt med at vi ønsker å jobbe skjermet. Så lenge det er en norsk eliteseriemotstand vi skal opp mot i morgen, sier det seg selv at det det begrenset hvor mange kaniner vi kommer til å klare å trekke opp av hatten fra lørdag til i morgen, svarer en litt mystisk Kalvenes.

Knutsen fyrte løs

Hovedtrener Knutsen var ikke tilfreds etter 3-2-seieren over Rosenborg lørdag. For selv om alle poengene ble værende i Bodø, var sjefen langt fra fornøyd med prestasjonen:

– Det er en av de mest rotete kampene jeg har vært med på. Det har veldig mye med at vi lar oss stresse opp. Vi klarer ikke lese kampbildet. Det blir ekstremt rotete fotballkamp. Jeg mistet helt oversikten. Hva i ..? Rosenborg er gode til å få oss litt ut av fatning, men her var det mye rart.

I siste episode av Eliteserie-podkastene Spiss Vinkel, diskuteres blant annet Bodø/Glimts knallharde evaluering av seg selv:

Knutsen beskrev det som en veldig vanskelig kamp å lede fra sidelinjen – en «ping-pong-kamp».

– Jeg tror vi kan lære mye av denne kampen her. Vi hadde pratet mye om dette på forhånd, men akkurat i forbindelse med det, så strøk vi i eksamen i dag, sier Knutsen.

– Hva blir nøkkelpunktene å forbedre inn mot Tromsø-kampen 16. mai?

– Det er jo kamp for kamp og hva slags kampbilde det er, men i dag er det fulle tribuner og veldig mye vilje i begge lagene, men det blir for vilt, det blir for én og én. Vi må være lojale mot planen og lojale mot Glimt sitt DNA. Det er kanskje det aller viktigste, sier Knutsen og fullfører:

– Jeg tror ikke det er fordi vi ikke ønsker å være lojale, men vi mister det litt, rett og slett.

Godt skadenytt

Bodø/Glimt har en tilnærmet skadefri tropp mot Tromsø. Marius Lode får ikke spilt siden han må stå over etter det rødt kortet han fikk mot Rosenborg.

Det har knapt vært en større konkurranse om å få en plass på laget.

Glimt tapte 2-3 i fjor høst mot erkerivalen Tromsø og spilte uavgjort mot TIL på Aspmyra. At Tromsø tok fire poeng mot Glimt i 2022, har ikke skjedd siden sesongen 2003.

Kalvenes sier at disse kampene er spesielle og at det er en revansjesugen gjeng som drar til Tromsø i ettermiddag.

– Kan det bli flere lukkede treninger fremover?

– Det er tvilsomt, sier Kalvenes.

Amahl Pellegrino kan få sin kamp nummer 50 for Glimt mot Tromsø. Han debuterte 22. august i 20021 og har vært involverte i 54 mål (38 mål og 16 assist).

Tirsdag fra kl. 17.00: Se 16. mai-festen på TV 2 Play.