Full UEFA-støtte til suspenderte Platini

UEFA stiller seg bak sin egen president.

STØTTE: Michel Platini får støtte fra UEFA. FOTO: JOHN WALTON /
STØTTE: Michel Platini får støtte fra UEFA. FOTO: JOHN WALTON /

UEFAs medlemsland stiller seg bak forbundets suspenderte president Michel Platini og gir ham full støtte i kampen mot korrupsjonsanklagene.

Det ble utfallet av et ekstraordinært møte i Nyon torsdag, opplyste Østerrikes fotballpresident Leo Windtner etter møtet.

– Det ble fattet en felles beslutning om å støtte Michel Platini og gå inn for at han får en rettferdig behandling av saken sin, sa Windtner.

Ulike synspunkt

Like «full» støtte som det først ble hevdet skal det likevel ikke være snakk om, og det opplyses også at det kom fram ulike synspunkter. Det skal også ha blitt snakket om en plan B som kan iverksettes dersom beskyldningene mot Platini viser seg å være sanne.

Alle 54 medlemsland, deriblant Norge, skal likevel ha stilt seg bak støtte til Platini som person og anerkjent arbeidet han har gjort for europeisk fotball.

Også UEFA-ledelsen ved generalsekretær Gianni Infantino bekreftet opplysningene på en pressekonferanse torsdag.

– Vi støtter Michel Platinis rett til en rettferdig behandling av saken sin, og hans rett til å få renvaske sitt navn, leste Infantino fra den felles erklæringen fra de 54 UEFA-medlemslandene.

– Vi oppfordrer også alle de involverte instansene i prosessen; FIFAs etiske komité. FIFAs appellkomité og i siste instans Idrettens voldgiftsrett, til å arbeide svært hurtig slik at det er en endelig avgjørelse i saken senest i midten av november, fortsatte Infantino.

Presidentvalget bør ikke utsettes

Generalsekretæren sa at det ikke ble foretatt noen avstemning, men at det var enighet om å stille seg bak erklæringen. Det skjedde etter at Platinis advokat la fram franskmannens sak for forsamlingen.

Infantino sa at han ikke kunne gå inn på detaljer i informasjonen som ble meddelt de nasjonale forbundene.

UEFA stiller seg fortsatt bak Platini i hans forsøk på å bli valgt til avtroppende FIFA-president Sepp Blatters etterfølger, men det er også enighet om at presidentvalget i FIFA ikke bør utsettes. Det skal etter planen avholdes 26 februar 2016.

Platini var storfavoritt til å ta over Blatters presidentjobb helt fram til han sist uke ble suspendert i 90 dager.

UEFA-presidenten blir etterforsket etter at han angivelig mottok en betaling på to millioner sveitserfranc (rundt 17 millioner norske kroner) fra Blatter i 2011. Betalingen skulle være kompensasjon for arbeid utført rundt årtusenskiftet. (©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2