LIKER SEG PÅ SAMLING: Mathias Normann er lei av å tape fotballkamper. Nå håper han at den pågående landslagssamlingen kan bidra til å få opp humøret hans. Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN
LIKER SEG PÅ SAMLING: Mathias Normann er lei av å tape fotballkamper. Nå håper han at den pågående landslagssamlingen kan bidra til å få opp humøret hans. Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

Frustrert Normann: − Jeg hater egentlig å snakke om det

Mathias Normann (26) innrømmer at den uvisse klubbframtiden er litt ubehagelig.

Han fikk oppfylt barndomsdrømmen om Premier League-spill, men livet i England ble ikke slik Mathias Normann hadde drømt om.

Det endte med et knusende nedrykk og allerede er det klart at Mathias Normanns utlån til Norwich ikke blir gjort permanent.

– Helt ærlig er det tungt oppe i hodet. Det var tungt å være med på å feile med Norwich. Jeg kan telle på en hånd hvor mange kamper vi vant. Det var så mange tap, så mye dårlig stemning og så mange dårlige dager. Jeg hater egentlig å snakke om det, sier Normann til TV 2.

Fem seiere på 38 kamper gjorde Norwich til tabelljumbo i Premier League.

Selv fikk 26-åringen 20 kamper fra start i serien, og tidvis meget gode skussmål, men per dags dato finner han lite trøst i erfaringen han selv fikk.

– Hittil har det bare gjort meg forbannet. Men jeg er sikker på at erfaringen vil gjøre meg sterkere etter samlingen, sier Normann.

HATER Å TAPE: Mathias Normann hater å tape. Det gjorde han ofte som Norwich-spiller i år. Foto: LINDSEY PARNABY
HATER Å TAPE: Mathias Normann hater å tape. Det gjorde han ofte som Norwich-spiller i år. Foto: LINDSEY PARNABY

– Er litt ubehagelig

Etter den pågående landslagssamlingen, der Norge skal møte Serbia, Sverige (to ganger) og Slovenia, venter en sommer med overgangsspekulasjoner for Mathias Normann.

I utgangspunktet har han kontrakt med russiske Rostov, men en retur til Russland virker lite sannsynlig.

– Per dags dato virker det helt uaktuelt, sier Mathias Normann om en retur til klubben han har kontrakt med i tre år til.

Men for øyeblikket vet han svært lite om klubb-framtiden. Han sier han helst skulle ønsket en avklaring i dag eller i morgen. Han vet imidlertid at det kan ta litt tid.

– Det er litt ubehagelig egentlig, men sånn er det å være fotballspiller. Det er ikke et normalt liv der du vet hva som skjer, sier Mathias Normann.

– Hvor ønsker du deg helst?

– Det må ikke nødvendigvis være Premier League. Det er en jævlig tøff liga, men jeg har lyst å vinne et eller annet. Jeg så jo nettopp at Jens Petter (Hauge, vant Europaligaen) gjorde det, og det var helt fantastisk å se. Så jeg vil til en klubb som kjemper om noe, sier Normann.

– Er dritt lei av det

I forkant av intervjuet fikk TV 2 tips om at det hadde gått litt hett for seg på mandagens trening. Mathias Normann var på laget som tapte – og det liker han dårlig.

– Jeg er ikke så glad i det, men jeg har blitt jævlig vant til det. Og jeg er dritt lei av det, sier Mathias Normann.

Det beskriver nok litt typen: 26-åringen hater å tape.

Men på landslaget trives midtbanespilleren. Nå ser han fram til fire kamper under Ståle Solbakkens ledelse.

– Det er selvfølgelig godt å komme på samling igjen og være med resten av guttene og støtteapparatet som jeg elsker. Jeg er skadefri og må bare se positivt på det som kommer, sier Mathias Normann.