Fotballjentene kan sikre solid milliongevinst

Fotballpresident Terje Svendsen er tilfreds med at FIFA gir mer penger til kvinnefotballen. Det skal dryppe mer på VM-nasjonene og klubbene som avgir spillere.

De norske fotballjentene er klare for fotball-VM for kvinner i Frankrike 2019. Det kan betale seg. Foto: Poppe, Cornelius
De norske fotballjentene er klare for fotball-VM for kvinner i Frankrike 2019. Det kan betale seg. Foto: Poppe, Cornelius

Norge har sammen med de øvrige nordiske landene jobbet for å bedre de økonomiske vilkårene knyttet til neste års VM for kvinner i Frankrike. Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har bestemt seg for å mer enn doble utbetalingene.

– Dette er både gledelig og på høy tid. Vi mener fortsatt det bør være rom for ytterligere økning, men dette er et godt skritt i riktig retning. FIFAs beslutning sier mye om kvinnefotballens økende attraktivitet og anerkjennelse. Den sier også mye om viktigheten av å jobbe sammen for å få til endringer internasjonalt. FIFAs økte økonomiske bidrag kommer både forbund, klubb og spiller til gode, sier Svendsen til fotball.no.

Norges Fotballforbund er sikret minst 10 millioner kroner for kvinnelandslagets VM-deltakelse. Beløpet vil øke betraktelig om Martin Sjögrens lag leverer resultater i sluttspillet. Blir det norsk VM-gull neste sommer, vil utbetalingen bli 38 millioner kroner.

Gjennom forhandlinger med spillerforeningen NISO er man blitt enige om at landslagsspillerne får 25 prosent av bonusutbetalingene fra FIFA. I snitt vil hver spiller få minst 100.000 kroner. Ved VM-triumf øker det til 350.000.

Også klubbene som sender spillere til mesterskapet, får større midler fra FIFA neste år.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2