Tordner etter annulleringer: – Må finne på et annet reglement

Dommernes praksis skaper frustrasjon.

Danmark - Tunisia 0-0

Se situasjonene i videovinduet øverst!

Det ble målløst da Danmark VM-åpnet mot Tunisia, men to ganger lå ballen i nettet. Begge gangene ble målene avvinket for offside.

Flagget ble imidlertid reist forholdsvis lenge etter offsidesituasjonen på grunn av dommerne praksis om «tunge flagg.»

Offsidesituasjonene på Education City Stadion skaper reaksjoner.

– Hva skjer på ryggen her?!

– På de der må flagget komme med en gang. Ikke gi meg 30 sekunder med fotball etter det der! Da må de finne på et annet reglement. Det er soleklar offside. Hele stadion så det! Det blir spill for galleriet, tordnet TV 2s fotballekspert Morten Langli.

Da hadde nettopp Andreas Skov Olsen satt ballen i mål for Danmark tidlig i andre omgang, men Mikkel Damsgaard var langt på feil side i oppbyggingen. Dermed ble Danmark-målet korrekt annullert.

– Når det er helt åpenbart, bør flagget komme opp. Dommerne kan til en viss grad velge hvordan de vil bruke praksisen selv. Det var et par tilfeller jeg tenkte det samme (som Langli). Det blir lange angrep, og det kan oppstå farlige situasjoner. Det kommer til å fortsette, og det er ikke mye å hisse seg opp for, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller etter kampen.

Sammendrag: Danmark - Tunisia 0-0

Midtveis i første omgang trillet tidligere Rosenborg-spiss Issam Jebali ballen i mål, men reprisen viste at tunisieren var i klar offsideposisjon.

– Jeg er helt enig i utgangspunktet om tungt flagg mange ganger, men det er nesten dårlig gjort når det til slutt blir mål, og spiller tror han har scoret og stadion eksploderer, kommenterte Stamsø-Møller.

– Det er et langt løp, og det er unødvendig for forsvarsspillerne som kommer halsende etter. Slik er reglementet blitt. Det er delte meninger om det. Det er fordeler og ulemper med det, fulgte Langli opp.

Tar fullstendig av etter susende takling

Det er ikke bare TV 2-kommentatorene som reagerer.

– Det er en komplett vits. Vi må late som om det er ekte, men det var en helt åpenbar offside. Det var unødvendig å la spillet gå. Selv danskene jublet ikke på den, sa tidligere Chelsea- og Everton-spiller Pat Nevin på BBC etter Skov Olsens nettkjenning.