Målløst mellom Uruguay og Sør-Korea:

Skeptisk til Núñez-rolle

Uruguays Darwin Núñez slet med å sette sjansene mot Sør-Korea.

Uruguay - Sør-Korea 0-0

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Det endte målløst i oppgjøret mellom Uruguay og Sør-Korea. Sør-Korea styrte store deler av kampen, men Uruguay og Darwin Núñez hadde flere nesten-sjanser som burde vært utnyttet bedre.

– Han har sett farlig ut hele kampen. Jeg savner at Núñez og Uruguay kommer enda mer sentralt. Ofte har Núñez skapt trøbbel ute til venstre, men så er det altfor få inne i boks når innlegget kommer, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen om Liverpool-spissen.

Han mener Uruguays angrepsrekke bør være bedre i siste tredel av spillet.

– Núñez og Cavani med sine ferdigheter håper jeg vi ser foran mål, for Uruguay bør ha spillere som er kreative nok til å skape sjanser på innlegg, sier Mathisen.

SJANSE: Darwin Núñez banket til. Foto: Nick Potts
SJANSE: Darwin Núñez banket til. Foto: Nick Potts

Det mener også tidligere Liverpool-spiller Danny Murphy.

– Jeg ønsker å se Darwin Núñez mer i midten foran mål. Han trenger ikke å drive ut mot venstrekanten, sier Murphy hos BBC.

Ingen av lagene produserer nok kvalitet til å teste keeperen. Det er frustrerende å se fordi du vet at mange av disse spillerne har kvaliteten, men det er bare ikke der, sier Murphy.

I stolpen

Det var en jevn første omgang med få sjanser, men de sjansene som kom var store.

Darwin Núñez var centimetre unna å nå fram på et innlegg som kunne gitt 1-0 tidlig i omgangen, og ikke lenge etter var det bare en dårlig pasning mot samme mann som hindret Uruguay i å kunne få en megasjanse.

Etter 34 minutter la Moon-hwan Kim lavt inn foran mål. Der avsluttet Ui-jo Hwang i god posisjon fra 12-13 meter, men avslutningen var fryktelig svak og gikk langt over.

Det ble bare nesten for Uruguay like før pause, da kaptein Diego Godín headet ballen i stolpen etter en corner.

I DUELL: Diego Godín og Hwang Ui-jo i VM-kampen mellom Uruguay og Sør-Korea. Foto: Bernadett Szabo
I DUELL: Diego Godín og Hwang Ui-jo i VM-kampen mellom Uruguay og Sør-Korea. Foto: Bernadett Szabo

– Urovekkende

Sør-Korea ropte på straffe etter 52 minutter, da Jin-su Kim ble dyttet inne i boksen, men dommeren var ikke enig. Fem minutter senere holdt Sørkoreanerne pusten da Martín Cáseres braste inn i ryggen på en feilvent Heung-min Son. Kapteinen trengte behandling, men kom seg opp på beina igjen.

NEDE: Heung-min Son fikk seg en trøkk i starten av 2. omgang, men fortsatte kampen. Foto: Kai Pfaffenbach
NEDE: Heung-min Son fikk seg en trøkk i starten av 2. omgang, men fortsatte kampen. Foto: Kai Pfaffenbach

Uruguays superspiss Núñez viste gode taker da han i kjent stil dro seg ned til dødlinja og prøvde å finne Luis Suárez, men sistnevnte var godt markert.

–Det er en litt urovekkende trend for Uruguay. De kommer til en og to store sjanser, men utover det er det Sør-Korea som har hatt spillet i denne andreomgangen, kommenterte Øyvind Alsaker.

Núñez fikk nok en fin mulighet da han dro seg inn i banen etter 80 minutter spilt. Angriperen skøyt mot lengste hjørne, men skuddet gikk et par meter utenfor.

Like før slutt var det Federico Valverdes tur til å treffe metallet helt oppe i krysset.

Kampen endte 0-0. Portugal og Ghana møtes i den andre kampen i gruppe H senere torsdag.