FORSVARER RONALDO: Trener Fernando Santos. Foto: Mike Egerton
FORSVARER RONALDO: Trener Fernando Santos. Foto: Mike Egerton

Santos: – På tide å la Ronaldo få være i fred

Fernando Santos avslører hvordan Cristiano Ronaldo reagerte på vrakingen, og ber samtidig pressen skrive finere ting om superstjernen.

Cristiano Ronaldo ble benket fra start i Portugals åttendelsfinale i VM mot Sveits.

Uten Ronaldo på banen scoret som kjent erstatteren i startoppstillingen, Goncalo Ramos, tre mål da Portugal knuste Sveits 6-1 og lekte seg videre til kvartfinalen.

Nå forteller Portugals landslagssjef Fernando Santos hvordan Ronaldo reagerte på vrakingen.

– Jeg inviterte ham til kontoret. Jeg sa: «Du kommer ikke til på starte, du er veldig viktig, men på grunn av strategien vil du ikke starte. Jeg sparer deg til andre omgang, hvis jeg trenger deg da.» Cristiano var naturlig nok ikke så glad for det. Han spurte meg: «Syns du det er en god idé?», sier Santos, og fortsetter:

– Men vi hadde en normal samtale der jeg fortalte ham mitt syn på det. Han aksepterte det. Vi hadde en ærlig og normal samtale, forteller Santos videre på pressekonferansen, ifølge Dagbladet.

– La ham være i fred

Landslagssjefen mener samtidig at superstjernen har fått i overkant mye tyn i pressen den siste tiden.

Nå ber han media innstendig om å la være å skrive det han omtaler som «bare negantive ting» om Ronaldo.

– Jeg mener det er på tide å la Ronaldo være i fred, konstaterer Santos, ifølge BBCs livedekning av Portugals pressekonferanse.

– Han ønsket ikke å dra

Santos avviser på det sterkeste at Ronaldo ønsket å dra hjem etter vrakingen mot Sveits.

– Han fortalte meg aldri at han ønsket å forlate landslaget. Det er på tide vi slutter med denne praten, med disse problemstillingene. Ronaldo varmet opp med alle spillerne, selv om han visste han ikke skulle starte. Han feiret alle målene som ble scoret. Du kunne se at han klappet. Til slutt var det han som ba lagkameratene takke fansen, poengterer han.

Lagkamerat João Félix mener at media har behandlet Ronaldo urettferdig.

– Jeg vil sende en beskjed til folkene i Portugal og til pressen. Portugal er videre i en stor turnering. Vi har ikke vært i kvartfinalen på lang, lang tid. Vi må alle stå sammen, og ikke prøvde å ødelegge den gode atmosfæren enda mer, konkluderer han.

Portugal møter Marokko i kvartfinalen lørdag kl. 16.00. Følg kampen her.