SNAKKER: Cristiano Ronaldo forteller om VM-exiten. Foto: Manan Vatsyayana / AFP
SNAKKER: Cristiano Ronaldo forteller om VM-exiten. Foto: Manan Vatsyayana / AFP

Ronaldo bryter tausheten – slår tilbake mot rykter

Cristiano Ronaldo (37) uttaler seg for første gang etter VM-exiten.

– Å vinne VM for Portugal var den største og mest ambisiøse drømmen i karrieren min.

Slik innleder Cristiano Ronaldo et innlegg på Instagram. Den drømmen ble knust i kvartfinalen mot Marokko lørdag.

– Dessverre tok drømmen slutt i går. Det er ikke verdt å reagere på hets. Jeg vil bare at dere skal vite at mye har blitt sagt, mye har blitt skrevet, mye har blitt spekulert, men min dedikasjon til Portugal har ikke endret seg, skriver Ronaldo.

Flere medier rapporterte om at Ronaldo var misfornøyd med å bli vraket, men dette ble benektet av spissen og landslagssjef Fernando Santos.

– Jeg var alltid en person som kjempet for alles mål, og jeg vil aldri snu ryggen til lagkameratene og landet mitt, fortsetter superstjernen.

37-åringen ble benket både i kvart- og åttedelsfinalen, men kom inn som innbytter i begge kampene. I sluttminuttene mot Marokko kom han til en stor mulighet.

Portugiseren ble i Qatar historisk i første gruppespills-kamp mot Ghana, da han ble den første til å score i fem VM-sluttspill

– Jeg kjempet hardt for denne drømmen. I de fem verdensmesterskapene har jeg scoret i over 16 år. Alltid har det vært sammen med gode spillere og støttet av millioner av portugisere. Jeg ga alt, sier Ronaldo.

Mye tyder på at årets VM var Ronaldos siste. Han vil være 41 år når mesterskapet i USA, Canada og Mexico går av stabelen i 2026.

– Heldigvis vant jeg mange internasjonale titler, inkludert for Portugal, men å sette landets navn på det høyeste nivået i verden (VM, journ. anm) var min største drøm.

– Foreløpig er det ikke så mye mer å si. Takk, Portugal. Takk, Qatar. Drømmen var vakker så lenge den varte... Nå er det på tide å være en god rådgiver og la hver enkelt trekke sine egne konklusjoner, avslutter Ronaldo.