Qatar er tidenes dårligste VM-vert

Qatar har tatt over Sør-Afrikas negative rekord.

Qatar - Senegal 1-3

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Allerede etter to kamper er Qatars håp om VM-avansement ute.

Fredag ettermiddag tapte vertene 1-3 mot Senegal.

Boulaye Dia sendte Senegal i ledelsen i første omgang, før Famara Diedhiou doblet like etter pause. Qatar hevet seg etter 2-0-målet, men ble stoppet av en glitrende Édouard Mendy i Senegal-målet.

Chelsea-keeperen måtte imidlertid kapitulere da Mohammed Muntari styrte inn et innlegg til 1-2 et snaut kvarter før slutt, men Iliman Ndiaye fastsatte resultatet til 3-1 med seks minutter igjen av full tid.

Med null poeng på to kamper har Qatar tidenes dårligste poengfangst av alle VM-verter gjennom historien. Sør-Afrikas fire poeng fra 2010 var inntil årets mesterskap tidenes dårligste vertsnasjon, og den eneste som ikke avanserte fra gruppen.

Med 1-1 mellom Nederland og Ecuador senere på dagen har Qatar sjanseløse på avansement.

Sør-Afrika i 2010 er den eneste VM-verten som ikke har tatt seg videre fra gruppespillet. Da endte Sør-Afrika bak Uruguay og Mexico, men foran Frankrike.

SENEGALESISK JUBEL: Bamba Dieng scoret for Senegal. Her er Boulaye Dia og Idrissa Gana Gueye på vei for å gratulere målscoreren. Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS
SENEGALESISK JUBEL: Bamba Dieng scoret for Senegal. Her er Boulaye Dia og Idrissa Gana Gueye på vei for å gratulere målscoreren. Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS

3-1-seieren var den første seieren til et afrikansk land i årets VM.

– Endelig en seier for et afrikansk lag i dette mesterskapet, men jeg hadde elsket å se flere mål fra Senegal. De stoppet å angripe på 2-1, og det kan koste dem avansementet senere, sier Chelseas ivorianske legende Didier Drogba i BBCs VM-studio.