Nye bilder viser at Ronaldo mener det var han som scoret

Cristiano Ronaldo viste tydelig at han ville bli kreditert 1-0-scoringen for Portugal etter oppgjøret mot Uruguay.

Cristiano Ronaldo jublet hemningsløst for scoring da Portugal tok ledelsen 1-0 i 2-0-seieren mot Uruguay og tok seg til åttedelsfinalen i VM.

Men etter først å ha blitt kreditert 1-0-scoringen, endret Fifa offisielt målscoreren til lagkamerat Bruno Fernandes etter å ha studert reprisen av scoringen. Den viste nemlig at Ronaldo aldri var borti i ballen før den føk i nettet bak Uruguays keeper.

Men nå har nye bilder av Ronaldo dukket opp der det kommer klart frem at den klubbløse superstjernen føler seg snytt for scoringen.

Videoen, som du kan se øverst i denne saken, viser at Ronaldo går ut på gressmatta etter kampen og tydelig peker og stryker seg mot hodet og vil vise omverden at han var borti ballen, og tilsynelatende burde ha blitt kreditert sin andre fulltreffer i årets VM og sitt niende totalt i VM.

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) nekter imidlertid å høre på Ronaldo og endre målscorer. Piers Morgan, mannen som gjorde intervjuet med Ronaldo som førte til at Portugal-stjernen ble løst fra kontrakten med Manchester United, er på sin side overbevist om at den tidligere Manchester United-profilen var borti ballen.

– Ronaldo bekreftet til meg at hodet hans var borti ballen. Selv Bruno er enig, skriver han på Twitter.

Fernandes ville ikke krangle

Bruno Fernandes på sin side sa etter 2-0-seieren mot Uruguay at det viktigste ikke var hvem som scoret målet, men at Portugal vant kampen. Han hadde ingen problemer med å gi bort scoringen til sin lagkamerat.

– Jeg feiret som at det var Cristiano som scoret, for meg virket det som han var borti ballen, og målet mitt var å treffe ham. Vi er glade for å vinne, uansett hvem som scorer målene, sa banens beste etter kampen.

– Det viktigste målet er oppnådd og vi er videre til sluttspillet, slo Fernandes bestemt fast.

Landslagssjef Fernando Santos var også diplomatisk og lite opptatt av om det var Bruno Fernandes eller Ronaldo som var sist på ballen før 1-0-scoringen.

– Ronaldo spilte en god kamp. Hele laget spilte en god kamp. Uruguay gjorde det vanskelig for oss med sitt press, vi slet med å få til pasningsspillet. Men vil fant rom i andre omgang og kontrollerte kampen, oppsummerte han.

Fernandes forblir offisiell målscorer

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) bekrefter overfor ESPN at teknologien inni den nye ballen beviser at Ronaldo ikke var borti, og at Fernandes dermed blir offisiell målscorer bak 1-0-scoringen i det 54. minutt.

– I kampen mellom Portugal og Uruguay, og ved hjelp av den nye Connected Ball-teknologien i Adidas' offisielle VM-ball, kan vi definitivt si at Cristiano Ronaldo ikke var nær ballen før den første scoringen i kampen, heter det i en offisiell uttalelse fra Fifa på vegne av Adidas.

PS: Ifølge den portugisiske journalisten Edu Aguirre er Portugals fotballforbund (FPF) enig med Ronaldo, og vil kontakte Fifa for å sørge for at Ronaldo likevel blir den offisielle målscoreren bak 1-0-scoringen mot Uruguay. FPF har imidlertid foreløpig ikke bekreftet dette i sine offisielle kanaler.