Messi reddet Argentinas VM-håp – idolet tok til tårene

Lionel Messi med scoring og målgivende mot Mexico.

Argentina - Mexico 2-0

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Etter sjokktapet mot Saudi-Arabia i VM-premieren, reiste Argentina seg med 2-0-seier over Mexico lørdag kveld.

– Vi trengte dette resultatet. Det føles som VM startet for oss på ordentlig i andre omgang. Den første kampen var vanskelig, det er normalt. Det er mye press, og vi har flere unge spillere som er VM-debutanter, men det er ingen unnskyldning, sier Messi etter kampen.

Lionel Messi spilte hovedrollen for Argentina. Etter 63 minutter uten noen store sjanser, fikk Paris Saint-Germain-stjernen ballen på om lag tjue meter. Messi hamret argentinerne i ledelsen og jublet vilt.

– Vi visste at vi måtte vinne i dag. Vi klarte det. Vi kan ikke stoppe nå. Alle kamper blir som en finale, vi kan ikke gjøre feil, sier Messi.

På benken tok Pablo Aimar, som var et av Messis store idoler i oppveksten, til tårene i de ville jubelscenene. Valencia-legenden er i dag en del av støtteapparatet til Argentina.

Scoringen var Messis åttende i VM. Det er like mange som Diego Maradona.

Her tar Argentina-legenden til tårene

Mexico hadde ikke noe å svare med. I sluttminuttene var det i stedet Argentina som skulle gå opp i 2-0. Lionel Messi ga ballen til Enzo Fernández, som curlet ballen nydelig i det lengste hjørnet.

– Jeg har alltid drømt om å spille i denne trøyen. I dag gikk drømmen om å score et VM-mål i oppfyllelse, sier Enzo Fernández.

Med seieren går Argentina opp på andreplass i gruppen etter to kamper. Det er ett poeng opp til gruppeleder Polen, som venter i siste gruppespillkamp. Saudi-Arabia følger på tredjeplass med dårligere målforskjell. Dermed lever alt før den siste runden i gruppen.

Mexico har sisteplassen med ett poeng.