Messi frykter straff: – Kan ikke si hva du mener

Lionel Messi er kritisk etter VM-dramaet mot Nederland.

Nederland - Argentina 2-2 (2-2 e.e.o, 3-4 på straffesparkkonkurranse)

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Argentina tok seg til VM-semifinale etter et dramatisk oppgjør mot Nederland, men Lionel Messi virket ikke fornøyd med dommer Antonio Mateu Lahoz.

– Jeg vil ikke snakke om dommeren fordi du blir straffet. Du kan ikke si hva du mener, sier Messi til TyC Sports etter kampen.

Messi i krangel med legende

– Fifa (Det internasjonale fotballforbundet) kan ikke sette opp en sånn dommer for denne kampen fordi han ikke er klar for oppgaven, sier Paris Saint-Germain-stjernen.

Argentinas straffehelt Emiliano Martínez er også svært kritisk.

– Dommeren ønsket at dem skulle score. Forhåpentligvis får vi ikke den dommeren igjen. Han er ubrukelig, sier målvakten til beIN Sports.

Det var til tider svært høy temperatur mellom lagene, og spanske Lahoz delte ut til sammen 17 gule kort. Lionel Messi var én av dem.

– Denne dommeren har alltid elsket å være midtpunktet. Han får Mike Dean til å fremstå sjenert, skriver tidligere England-spiss Gary Lineker på Twitter.

MISFORNØYD: Lionel Messi (t.v.) kom med kritikk av dommer Antonio Mateu Lahoz etter kampen mot Nederland. Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS
MISFORNØYD: Lionel Messi (t.v.) kom med kritikk av dommer Antonio Mateu Lahoz etter kampen mot Nederland. Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS

Det kokte også etter kampslutt i Qatar, og Messi havnet i klammeri med Nederlands landslagssjef Louis van Gaal og hans assistent Edgar Davids.

Noen mener imidlertid Messi fikk fordeler av Lahoz, for tidlig i andre omgang unngikk han gult kort da han stoppet en ball med hånden.

– Vi vet hvorfor han ikke ga gul kort. Han er en fotballgud. Messi har en glorie rundt hode, sa tidligere Arsenal-spiller Martin Keown på BBC.

Bryter ut i full krangel – van Dijk meiet ned spiller

– Dommeren skulle gitt Messi gult kort, men du får ikke gult kort når du er gud, sier tidligere England-spiller Chris Sutton på BBC.

Nederlands landslagssjef Louis van Gaal var heller ikke fornøyd med dømmingen. Han mener straffesparket til Argentina var tvilsomt.

– Vi taper ikke på grunn av dommeren, for det sto fortsatt uavgjort. Til slutt blir det straffer og man ryker ut. Det er andre gang for meg som landslagssjef, sier van Gaal etter kampen.

Van Gaal ble også spurt om Messis uttalelser av en spansk-journalist på pressekonferansen.

– Du har sett kampen selv, og sett at vi fikk et straffe mot oss som jeg mener er billig. Målet etter var et fantastisk mål, og en fin pasning fra Messi, svarte 71-åringen.