Mbappé-dobbel senket Danmark: – Umulig å stoppe

Kylian Mbappé brukte låret til å bli Frankrikes matchvinner. Nå må Danmark vinne siste gruppespillkamp og samtidig ha fransk hjelp.

Frankrike - Danmark 2-1

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Kylian Mbappé er i superform i Qatar. Lørdag kveld senket han Danmark med begge Frankrikes mål i 2-1-seieren.

– Begge lagene kunne kanskje levd fint med uavgjort, men så fikk de det pissmålet til slutt, sier Danmarks landslagssjef Kasper Hjulmand.

Lørdagens seier sender Frankrike videre til åttedelsfinalen.

Først satte Mbappé inn 1-0 via Andreas Christensen etter kombinasjoner med Theo Hernández.

VM-trenerens tale har gått viralt

Christensen utlignet for danskene på en heading, men fem minutter før full tid dukket Mbappé opp igjen.

Antoine Griezmann fant Mbappé på bakerste stolpe med et flott innlegg. Derfra styrte Mbappé inn 2-1-scoringen med låret.

– Han er umulig å stoppe når han får rom, sa tidenes Premier League-målscorer Alan Shearer på BBC.

– Jeg ser ingen svakheter hos Kylian Mbappé. Han er en superstjerne med et utrolig talent. Han har silketouch, teknikk, kan skyte med begge bein, spenst og han kan score både fine og enkle mål. Han er fantastisk, sier den tidligere Blackburn- og Newcastle-spissen.

Etter to kamper topper Frankrike gruppen med seks poeng, mens Danmark har kun ett poeng. I siste kamp venter Australia, som har tre poeng etter at de slo Tunisia tidligere lørdag.

Det betyr at Danmark må slå Australia i siste kamp, samt få fransk hjelp i deres kamp mot Tunisia, får å gå videre til VM-åttedelsfinalen.

– Det var små marginer som avgjorde. Vi håpet at vi skulle klare å holde tett ut kampen, men vi ga dem et innlegg vi ikke skulle gitt dem. Vi hadde en god mulighet før det igjen, sier Kasper Hjulmand.

Rørende scener da Jackson (6) så faren bli VM-helt