Japan stoppet av Kroatias målvakt: – For en straffekeeper!

Kroatia-keeper Dominik Livakovic reddet tre straffer mot Japan.

Japan - Kroatia 1-1 (1-1 e.e.o, 1-3 i straffesparkkonkurranse)

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Kroatia er videre til VM-kvartfinale på bekostning av Japan.

Kampen gikk til straffesparkkonkurranse etter 1-1. Der ble Dominik Livakovic ble den store helten for Kroatia med tre (!) strafferedninger.

– For en straffekeeper, utbrøt TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

Se Kasper Foss herje som Langli og Rekdal

Tidligere Liverpool-spiller Takumi Minamino bommet først, før også Kaoru Mitoma ble stoppet av Livakovic. Den tredje strafferedningen kom på forsøket fra Maya Yoshida. Da kunne Mario Pasalic sette det avgjørende sparket i mål som sikret kvartfinaleplass for Kroatia.

– Dette er at av de største øyeblikkene i karrieren, sier Dinamo Zagreb-målvakten, gjengitt av 24sata.

Kroatia lå under 0-1 til pause.

– Motstanderen trodde kampen var avgjort og at de skulle få det enkelt, men aldri undervurder kroater. Vi er kanskje små, men vi er alltid lojale til planen og kjemper til slutten. Jeg må gratulere spillerne for hva vi har oppnådd, sier Kroatias landslagssjef Zlatko Dalic til HTV.

I kvartfinalen skal Kroatia opp mot vinneren av Brasil og Sør-Korea.

Begge lagene skapte store muligheter i første omgang, men det ble kun én scoring. Den kom i 44. spilleminutt da et innøvd dødballtrekk endte med at Daizen Maeda styrte inn 1-0 for japanerne.

Ti minutter etter pause utlignet Kroatia. Dejan Lovren slo et svært godt innlegg, og Ivan Perisic satte inn 1-1 med en råsterk heading.

Kroatene styrte det meste av kampen, men uten å få uttelling. Dermed ble 1-1 stående, og kampen gikk til ekstraomganger.

Lovro Majer fikk en brukbar sjanse på overtid av andre ekstraomgang, men ballen snek seg utenfor fra innbytteren. Med 1-1 etter 120 minutter gikk kampen til straffesparkkonkurranse.

Japan måtte se seg slått 1-3 i straffesparkkonkurransen. Dermed venter japanerne fortsatt på sin første kvartfinale i VM noensinne.