Derfor feiret Grealish VM-målet på en helt spesiell måte

England-stjernen Jack Grealish holdt det han hadde lovet en elleve år gammel funksjonshemmet gutt da han satte inn Englands sjette VM-mål mot Iran mandag.

Grealish fikk sjansen som innbytter i Englands første kamp under sluttspillet i Qatar. På tampen av 6-2-seieren satte han inn sitt eget lags sjette fulltreffer.

Scoringen ble markert med et bredt smil, samtidig som Grealish strakte armene ut til siden og gjorde bølgebevegelser med dem.

Den spesielle feiringen hadde han fått i oppgave å utføre av 11 år gamle Finlay. Gutten, som har muskelsykdommen cerebral parese, fikk nylig møte idolet Grealish. Møtet fant sted etter at Finlay skrev et brev til Manchester City-stjernen.

– Jeg skulle ønske det var flere mennesker i verden som deg, som behandler mennesker med funksjonshemninger på samme måte som alle andre, skrev Finlay i brevet.

27 år gamle Grealish svarte 11-åringen i et eget brev og kom også på overraskelsesbesøk for å møte Finlay. Da de to møttes, lovet han å dedikere sitt neste mål til gutten ved å gjøre armbevegelsen Grealish gjenskapte i Qatar mandag.

– Først av alt må jeg prøve å score, så skal jeg gjøre det for deg, men jeg har bare scoret én gang denne sesongen, sa Grealish i en video publisert av Premier League i forbindelse med besøket.

– Jeg skal gjøre det for deg neste gang jeg scorer, jeg lover, fortsatte City-stjernen.

Finlays søster Holly har også celebral parese.

England fikk en pangstart på VM-turneringen i Qatar med mandagens storseier. USA og Wales venter i de to neste oppgjørene i gruppespillet for Grealish og lagkameratene.

Sammendrag: England - Iran 6-2

(©NTB)