Brasilianske stjerner i tårer: Sviktet på straffer mot Kroatia

Brasil utslått av VM mot Kroatia etter dramatiske ekstraomganger og straffesparkkonkurranse.

Kroatia - Brasil 0-0 (1-1 etter e.e.o, 4-2 i straffesparkkonkurranse)

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Kroatia er klare for VM-semifinale etter å ha slått Brasil i straffesparkkonkurranse etter 1-1 etter 120 spilte minutter.

Rodrygo og Marquinhos sviktet på straffespark for Brasil. Kroatia-målvakt Dominik Livakovic, som også ble helten mot Japan, tok forsøket til Rodrygo, mens Marquinhos satt ballen i stolpen. Etter bommen til Marquinhos kunne kroatene slippe jubelen løs.

– Hva i all verden er dere bygd av, Kroatia? For en mentalitet, utbrøt TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

I semifinalen venter vinneren av Nederland og Argentina.

Brasil-stjernenes reaksjon sjokkerer Jesper

– Dette er en seier for det kroatiske folket. Kudos til spillerne, som leverte en stor kamp fra første til siste minutt. Vi sendte ut de største favorittene. Dette er Kroatia. Stolthet, mot og tro, sier Kroatias landslagssjef Zlatko Dalic, gjengitt av 24sata.

– Dette er veldig stort. Nok en gang er vi i en semifinale. Det er helt utrolig. Dette laget har så bra samhold og karakter. Vi gir alt. Vi er utrolig fornøyde med hvordan laget spiller. Vi kan gå hele veien, vi kan slå alle lag, sier Kroatia-kaptein Luka Modric.

En sjansefattig førsteomgang ble fulgt opp av en andreomgang med noen gode muligheter for Brasil, men Kroatia-målvakt Dominik Livakovic vartet opp med noen gode redninger.

Mot slutten av første ekstraomgang måtte Livakovic kapitulere mot Neymar, som kombinerte fint med et par lagkamerater, skubbet unna Borna Sosa, rundet Livakovic og satte 1-0 opp i nettaket.

Scoringen gjorde Neymar til tidenes mestscorende landslagsspiller for Brasil. Han tangerte rekorden til Pelé på 77 nettkjenninger.

Kroatia presset brasilianerne i andre ekstraomgang, men den første store muligheten kom med fire minutter igjen. Kroatene tok til gjengjeld vare på muligheter. Innbytter Mislav Orsic kom rundt på venstrekanten og serverte en annen innbytter, Bruno Petkovic, som satte inn utligningen til 1-1 via Brasil-stopper Marquinhos.

– Det er fullstendig skandale at Brasil slipper til en kontring i ekstraomgangene på stillingen 1-0. Hvordan er det mulig? sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

Thorstvedts gjenstand får studio til å knekke sammen

– Det er rett og slett sjokkerende å se, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Kampen gikk til straffesparkkonkurranse, der Kroatia gjorde jobben, mens både Rodrygo og Marquinhos sviktet for brasilianerne.

– Det er veldig trist, men vi må løfte hodene og se fremover, sier Brasil-kaptein Thiago Silva.