PROVOSERTE: Argentina hånet sønderknuste nederlandske spillere etter at semifinale-billetten var sikret. Foto: Paul Childs
PROVOSERTE: Argentina hånet sønderknuste nederlandske spillere etter at semifinale-billetten var sikret. Foto: Paul Childs

Avviser anklager: – Langt ifra hvem vi er

Argentinas landslagssjef Lionel Scaloni ønsker å få en slutt på det han mener er ufortjente påstander mot laget.

Se Argentina-Kroatia på TV 2 Direkte og TV 2 Play fra klokken 19.00!

Etter å ha vunnet straffesparkkonkurransen mot Nederland provoserte Argentina åpenlyst foran de oransje.

Bildene skapte reaksjoner verden rundt og Fifa startet i etterkant en gransking av bråket.

Før semifinalen mot Kroatia tirsdag ber landslagssjef Lionel Scaloni om at det settes strek mot anklagene om usportslig oppførsel.

– Jeg ønsker å få en slutt på dette temaet. Forrige kamp... det er fotball. Noen ganger kan det oppstå diskusjoner og sammenstøt. Det er derfor det er en dommer, sier Scaloni.

– Ikke usportslige

Fifa viser til «orden og sikkerhet rundt kamper» i sine regler. Argentina granskes for flere mulige brudd på reglene.

– Argentina er ikke usportslige. Da vi tapte for Saudi-Arabia sa vi ingenting. At vi ikke er gode vinnere eller gode tapere... det er langt ifra hvem vi er.

På vei inn mot spillertunellen langet Lionel Messi ut mot Louis van Gaal og havnet i en opphetet diskusjon med ham og assistenten Edgar Davids.

– Van Gaal sier at han spiller fin fotball, men han slår bare langballer, sa Messi syrlig til TyC Sports etter kampen.

Superstjernen var også misfornøyd med kvartfinalens kampleder.

– Folk så hva som skjedde. Jeg synes Fifa må ta seg av dette, de kan ikke bruke en slik dommer til en så viktig kamp. Dommeren må være klar for oppgaven, uttalte superstjernen, ifølge The Independent.

– Følelsene tar over

Lyon-spiller Nicolás Tagliafico mener opptøyer som mot Nederland er en del av sporten.

– Dette er situasjoner som kan oppstå i verdensfotballen. Det er følelsene som tar overhånd. Det har skjedd før og det vil skje igjen, sier Tagliafico på pressekonferansen i forkant av tirsdagens semifinale.

Ved samme anledning tar han seg tid til å rose det flere mener er tidenes beste fotballspiller.

– For oss er han kapteinen og lederen vår. Det er han som pusher og motiverer oss. Han gir oss det lille ekstra og det motiverer oss veldig. Det gjør at vi orker enda mer, sier Tagliafico.

– Og med støtten vi spillerne i gruppen og resten av støtteapparat rundt Argentina får, vil vi alle realisere den vakreste drømmen av dem alle. Og det med ham (Messi) ved vår side, fortsetter Lyon-spilleren.

Relatert

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2