Avslører Messi-veddemål: – Jeg skal ikke betale ham!

Wojciech Szczesny røper at han inngikk et veddemål med Lionel Messi. Beløpet nekter han å betale, forteller han til TV 2.

Se strafferedningen i videovinduet øverst!

Argentina og Polen er klare for åttedelsfinale. For sistnevnte ble det dramatisk, etter å ha gått videre til sluttspillet på målforskjell.

Det skal Wojciech Szczesny ha mye av æren for. Juventus-keeperen reddet Lionel Messis straffe og sto nok en god kamp for Polen.

Nå røper han til TV 2 at han inngikk et veddemål med den argentinske stjernen.

– Snakket du med Messi etter kampen?

– Nei, vi snakket før straffen. Jeg sa «jeg vedder 100 euro på at dommeren ikke vil gi straffen», så jeg tapte veddemålet mot Messi. Jeg vet ikke om det er lov i VM og jeg kommer sikkert til å bli straffet for det. Jeg bryr meg ikke, sier polakken til TV 2.

– Og jeg skal ikke betale ham heller! Han bryr seg ikke om det, 100 euro kom igjen, ler Juventus-keeperen.

GOD TONE: Etter kampen var det smil å se mellom de to. Foto: Jorge Saenz
GOD TONE: Etter kampen var det smil å se mellom de to. Foto: Jorge Saenz

– Beste følelsen

Det var til tider spill mot ett mål og Polens keeper leverte en utrolig første omgang. Til slutt laget Sczesny straffespark, da han var oppe med hanskene i ansiktet på Messi.

Etter en VAR-sjekk ble det dømt. Forsøket ble mesterlig reddet av Juventus-keeperen.

– Det er fint, redde straffen til det jeg tenker er tidenes beste fotballspiller. Som keeper er det kanskje den beste følelsen man kan få og når det er i et VM i tillegg føles det ekstra bra, sier Szczesny.

– Jeg er sur for at jeg misset den straffen, men laget kom sterkere ut etter min feil. Vi visste at når det første målet gikk inn, ville det endre kampen, sa Messi etter kampen ifølge AFP.

Landslagskompis Krzysztof Piatek roser sin bakerste mann.

– En fantastisk keeper som dere kunne se selv. En av de beste i verden, sier Piatek til TV 2.

Argentina vant 2-0 etter scoringer av Alexis Mac Allister og Julian Alvarez. Szczesny mener laget har hatt flaksen på sin side så langt i mesterskapet.

– Tydeligvis kan vi tape kamper og gå videre til åttedelsfinalen. Lykken er med oss i denne turneringen. Vi er ikke nydelige å se på, men vi nådde målet vårt, sier Szczesny.

ØYEBLIKKET: Wojciech Szczesny kommer aldri til å glemme denne redningen. Foto: JENNIFER LORENZINI
ØYEBLIKKET: Wojciech Szczesny kommer aldri til å glemme denne redningen. Foto: JENNIFER LORENZINI

Nå venter regjerende mester Frankrike for Polen.

– De er favoritter, men vi skal gjøre vårt beste for å følge vår drøm. Vi har nådd målet vårt og nå handler det om å jakte drømmen. Det vi gjør fra nå er mye mer enn det som var forventet og vi skal gjøre vårt beste, sier den polske burvokteren.

– Det vil bli en vanskelig kamp mot en tøff motstander. Vi må være klare og spille vår fotball, sier Piatek.

Diskusjon om straffesparket

I TV 2s pausestudio var det uenigheter om straffen skulle blitt dømt.

– Jeg har jo stått i mål, så det er lett for meg å forsvare keeperne. Før kunne man gå ut og bokse spillere i trynet og slippe unna med det. Det gjør man ikke lengre, men jeg synes denne touchen er så liten, sa Erik Thorstvedt.

– Ja, man må ta ball. Det må gjelde både utespillere og keepere. Han kan ikke bare meie ned folk og være fri siden han er keeper, sa Solveig Gulbrandsen.