19-åringen får England til å måpe: – Tar pusten fra meg

Jude Bellingham (19) roses opp i skyene av eksperter og lagkamerater etter 3-0 seieren over Senegal, som sendte England til kvartfinale i VM.

England - Senegal 3-0

Jordan Henderson (32), Harry Kane (29) og Bukayo Saka (21) scoret Englands tre mål da de gikk videre til kvartfinalen i VM.

Sentral i Englands angrepsspill og de to første målene var 19-åringen Jude Bellingham.

Se høydepunktene øverst i saken

– Hans kvalitet skinner gjennom hele kvelden. Han er en nøkkelspiller, sier TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

Englands Declan Rice skryter av unggutten.

– Vi har snakket mye om ham. Han er bare 19 år, og en topp gutt. Han er moden, sier Rice til TV 2.

Phil Foden, som leverte en sterk kamp, kommer med et vennlig stikk til kompisen.

– Jeg vil ikke snakke ham for mye opp, for han er fortsatt ung, men han er en av de mest begavede spilleren jeg har sett. Han har ingen svakheter i kampen. Jeg tror han vil bli en av de beste midtbanespillerne i verden, sier Foden til ITV.

– Som en unge i parken

Tidligere England-forsvarere er målløs av ungguttens ro og kvaliteter.

– Han tar pusten fra meg, sier Micah Richards på BBC Radio 5.

– Han er 19. Han er nitten år gammel. En slik prestasjon er bare utrolig. Han tar gode beslutninger også. Han har den delen av spillet allerede i så ung alder. Det er fantastisk, utdyper han.

VISTE KLASSE: Jude Bellingham var sentral i Englands angrepsspill da Three Lions vant 3-0 over Senegal og gikk videre til kvartfinalen i VM. Foto: BackpagePix
VISTE KLASSE: Jude Bellingham var sentral i Englands angrepsspill da Three Lions vant 3-0 over Senegal og gikk videre til kvartfinalen i VM. Foto: BackpagePix

Også Matt Upson roser unggutten opp i skyene.

– Bellingham viste mesterklasse i midtbanespill. Energien, kroppsspråket, måten han springer rundt på banen. Måten han leker på er som en unge i parken, sier Upson til BBC.

Lekkert angrepsspill

England dominerte spillet i åpningsminuttet og kom til flere store halvsjanser, men manglet spillere i boksen til å sette ballen i mål.

Det smalt også andre veien.

En feilpasning fra Harry Maguire ble fanget opp av Senegal. Dia kom til skudd men ble blokkert, før Sarrs enda større sjanse like etterpå ble blåst over mål.

Så var det Englands tur.

Etter 39 minutter fikk Phil Foden flikket ballen til Kane, som sendte en strøken bakromspasning til Jude Bellingham ute til venstre. Han sendte en lav ball inn foran mål, hvor Henderson kom løpende og trillet ballen i mål.

– Det er glimrende! Hvilken scoring! Et drømmeangrep avsluttet av Henderson. Hvilket tidspunkt for supporterne og spillerne å få det målet på, og hvilken måte å skaffe 1-0, kommenterte Alsaker.

Kapteinen stod frem

Like før pause doblet England-kaptein Kane.

Igjen var Bellingham involvert. Han dro seg forbi et par spillere før han sendte ballen til Foden ute til venstre. Foden fant Kane med en tversoverpasning, som banket inn 2-0.

– Der kom den! Det første i dette VM, som bestilt og lovet fra Englands kaptein! Det er hans ellevte mål i EM og VM og hans 52. mål for England! Er i ferd med å skrive seg inn i historien, sa Alsaker.

MÅLSCORERE: Jordan Henderson og Harry Kane jublet etter scoring mot Senegal. Foto: Anne-Christine Poujoulat
MÅLSCORERE: Jordan Henderson og Harry Kane jublet etter scoring mot Senegal. Foto: Anne-Christine Poujoulat

– I sted var det etablert angrepsspill, dette er kontring på høyeste nivå. En rakett av en avslutning i lengste hjørne. Praktfullt av England, sa TV 2-ekspert Petter Myhre.

Men England var ikke ferdigscoret.

Drøyt timen spilt viste England igjen klasseangrep da Foden sendte et lavt innlegg foran mål. Der kom Saka løpende, som fintet ut det senegalesiske forsvaret og keeperen med en lekker chip.

3-0 målet var 21-åringens tredje i årets VM.

– Det er presisjon og klasse når England straffer Senegal for tredje gang! kommenterte Alsaker.