FORVIRRET SVENSKENE? Søndag ble det kjent at det sørkoreanske landslaget bevisst har latt spillerne gå med feil draktnummer under treningi et forsøk på å lure svenskene. Foto: Gabriel Bouys Jonathan Nackstrand
FORVIRRET SVENSKENE? Søndag ble det kjent at det sørkoreanske landslaget bevisst har latt spillerne gå med feil draktnummer under treningi et forsøk på å lure svenskene. Foto: Gabriel Bouys Jonathan Nackstrand

Sør-Korea ville lure svenske spioner: – Det er vanskelig for vestlige å se forskjell på folk fra Asia

En svensk trener ble kastet ut av stadion da han fulgte Sør-Korea under asiatenes treningsleir før VM. Nå beskyldes Sverige for urent spill og spionasje.

Den svenske landslagssjefen Janne Andersson bekreftet søndag overfor AP at en person i det svenske trenerapparatet ble bedt om å forlate stadion under Sør-Koreas treningsopphold i Østerrike i forrige uke.

Ifølge Andersson var ikke hans utsendte klar over at treningen var lukket.

– Treneren forlot stadion da han ble bedt om å gå, men fulgte treningen fra litt lenger distanse.

Respekt
Episoden har skapt et kjølig forhold mellom de to lagene foran mandagens VM-kamp i Nizjnij Novgorod.

Den svenske landslagssjefen opplyste at hans apparat har analysert alle VM-motstandere og at episoden er blåst opp av mediene.

– Men det er likevel viktig at vi viser hverandre respekt. Hvis det har blitt oppfattet som noe annet, ber vi om unnskyldning, sa Andersson.

Knep
Senere søndag ble det kjent at det sørkoreanske landslaget bevisst har latt spillerne gå med feil draktnummer under trening.

– Vi gjør det fordi europeiske lag følger med på oss. Det er en av årsakene. Vi ønsker å forvirre svenskene, sa Sør-Koreas landslagssjef Shin Tae-yong.

Blant annet skal Tottenham-stjernen Son Heung-min ha trent med fire ulike numre på seg i oppladningen til mandagens kamp.

– De kjenner kanskje noen av våre spillere, men det er vanskelig for vestlige å se forskjell på folk fra Asia. Derfor gjorde vi dette, la han til.

Sør-Koreas trener mener det var forventet at svenskene ville sende spioner til treningen.

– Alle trenere vil ha kjennskap til sine motstandere, og sender folk for å spionere. Jeg mener det er helt naturlig at de ønsker seg mest mulig informasjon, slo han fast.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2