VM-NERVER; Diego Maradona fortvilte under Argentinas 1-1-kamp mot Island. Foto: REUTERS/Carl Recine
VM-NERVER; Diego Maradona fortvilte under Argentinas 1-1-kamp mot Island. Foto: REUTERS/Carl Recine

Maradona beklager sigarrøyking og svarer på rasismeanklager

Diego Maradona kom i trøbbel under Argentinas fiaskokamp mot Island.

Den argentinske legenden ble filmet mens han smattet på en sigar under det intense oppgjøret mellom Argentina og Island. Røyking er naturlig nok i strid med stadionreglementet. Maradona skylder på at nervene tok overhånd og at han ikke trodde det var forbudt å røyke på tribunen.

– I dag var en vanskelig dag for argentinerne, med stor spenning i vår VM-debut. Alle reagerer ulikt på sånt. Jeg visste ærlig talt ikke at man ikke kan røyke på tribunen, skriver Maradona på Instagram.

– Jeg beklager til alle og arrangøren. Kom igjen, Argentina, la oss støtte våre gutter, nå mer enn noensinne, fortsatte han.

Argentina VM-åpnet med 1-1 mot Island i Moskva.

Røyking er for øvrig forbudt på alle 12 VM-stadioner under turneringen.

Svarer på rasismeanklagene
​Men det var ikke bare sigarrøyking som gjorde at Maradona havnet i søkelyset under lørdagens kamp. Den engelske journalisten Jacqui Oatley hevdet at argentineren gjorde en «åpenbart rasistisk gest» mot noen sør-koreanske fans.

Argentineren har også svart på denne anklagen.

– Jeg forstår mer enn noen at under VM leter folk etter nyheter overalt. Men jeg ønsker å klargjøre dette: På stadion, med så mange forskjellige folk som viste sin kjærlighet, ble jeg obs på en gruppe folk rundt en fan som filmet oss, en asiatisk gutt som hadde på seg en Argentina-trøye. Jeg, som var et stykke unna, prøvde å fortelle hvor fint det var å se at til og med asiatere heier på oss. Og det var alt, folkens, kom igjen, skriver Maradona på Instagram.

(©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2