Arnautovic: – Jeg er ingen rasist

Østerriksk EM-profil beklager feiring – avviser rasisme.

Den østerrikske EM-spilleren Marko Arnautovic beklager måten han feiret scoring på i 3-1-seieren over Nord-Makedonia søndag.

The Athletic melder at UEFA har åpnet etterforskning av den opphetede målfeiringen.

Se målfeiringen i videovinduet over!

De skriver at Arnautovic risikerer å bli utestengt fra EM dersom det konkluderes med at han har ytret seg rasistisk.

- UEFAs disiplinærinspektør skal undersøke Marko Arnautovic' utbrudd. Dersom det klonkluderes med at Arnautovix har ytret seg rasistisk risikerer han å bli utestengt fra turneringen, skriver The Times-journalist Martyn Ziegler på Twitter.

Det makedonske fotballforbundet (FFM) har oppfordret Uefa til å gi spissen en bot. Selv opplyser UEFA at «ytterligere informasjon om denne saken vil bli gjort tilgjengelig senere».

Arnautovic har serbisk bakgrunn. Historisk sett er det politisk spenning mellom Serbia og Nord-Makedonia.

Den tidligere Premier League-spilleren kom inn som innbytter i annen omgang og satte inn det siste målet i kampen. Etterpå reagerte han med sinne i retning den nordmakedonske fansen.

«Det kom noen opphetede ord i kampens hete som jeg vil beklage – spesielt til mine venner fra Nord-Makedonia og Albania», skriver Arnautovic på Instagram mandag ifølge Sky Sports.

Han avviser samtidig at det verbale utbruddet var av rasistisk karakter.

«Jeg vil understreke én ting veldig klart: Jeg er ingen rasist. Jeg har venner i nesten hvert eneste land, og jeg står for mangfold. Det vet alle som kjenner meg», skriver Arnautovic.

Han har serbisk bakgrunn. Historisk sett er det politisk spenning mellom Serbia og Nord-Makedonia.

(©NTB/TV 2)