Fjerde strake tap for Stabæk

Den gode sesongstarten er snart glemt. I dag tapte Stabæk sin fjerde kamp på rad.

Stabæk 0-2 Aalesund

Bob Bradleys unge mannskap motbeviste tidlig forhåndstipsene om at det kom til å bli en klar dumpekandidat i eliteseriecomebacket.

Men etter 2-1-triumfen over regjerende mester Strømsgodset 20. mai har det gått vesentlig tråere for Stabæk.

Spolerte sjanser

Mot AaFK kom laget riktignok godt i gang, men spolerte sjanser før pause kostet vertene dyrt. Peter Orry Larsen ordnet 1-0 etter 44 minutter på Aalesunds første ordentlige målsjanse.

25-åringen kunne upresset plassere et godt innlegg fra Demar Philips i nettmaskene bak Stabæk-keeper Mande Sayouba.

Halvveis ut i annen omgang doblet Leke James ledelsen etter en glimrende kontring. Målscorer Larsen tok med seg ballen framover og spilte videre til Henrik Bjørdal, som til slutt fant James i feltet. Nigerianeren vendte om og hamret inn 2-0 for et effektivt bortelag.

Tapte mot spillets gang

Det var mot spillet gang da Aalesund tok ledelsen like før pause. Stabæk hadde lenge et klart overtak og skapte flere store sjanser, men en kombinasjon av dårlige avslutninger og solide redninger fra Sten Grytebust sto i veien.

Allerede etter fire minutter burde Fredrik Brustad gitt Stabæk en pangstart. Han kom alene med Grytebust etter en perfekt gjennombruddspasning fra Tomasz Sokolowski, men fra skrått hold avsluttet han svakt til side for mål. (©NTB)