GÅR SENT: Byggingen av nye stadionanlegg i Brasil går tregt. Her fra Arena da Amazonia Stadium. (Foto: STRINGER/BRAZIL/Reuters)
GÅR SENT: Byggingen av nye stadionanlegg i Brasil går tregt. Her fra Arena da Amazonia Stadium. (Foto: STRINGER/BRAZIL/Reuters)

FIFA-topp beklager Brasil-kritikk

Generalsekretær Jerome Valcke i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) beklager sin kritikk av Brasils forberedelser til VM-sluttspillet i 2014.

Franskmannen har skrevet brev til Brasils idrettsminister Aldo Rebelo. Valcke beklager kommentaren han kom med forrige uke, men hevder tolkens oversettelse ikke var god nok.

Valcke kritiserte brasilianerne for forsinkelser i forberedelsene til VM-sluttspillet i fotball, som skal arrangeres i landet om drøyt to år.

– Et spark bak
Han ble sitert på at vertene kunne trenge «et spark bak», men i brevet skriver Valcke at han bare hadde sagt de måtte øke tempoet og at tolken hadde brukt for sterke ord.

Brasilianske myndigheter reagerte kraftig på kritikken, og Rebelo sa regjeringen ikke lenger ville jobbe med generalsekretæren.

– Eneste alternativ
Valcke sier han er sikker på at de nåværende utfordringene for VM-arrangøren kan bli løst av enten FIFA, den lokale arrangørkomiteen eller brasilianske myndigheter.

– Jeg vil gjerne gjenta at Brasil er det eneste alternativet som arrangør for VM-sluttspillet i 2014, sier Valcke.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2