Fem HamKam-spillere har fått svineinfluensa

HamKam sliter før nedrykksstriden skal avgjøres i 1. divisjon. Fem spillere har fått svineinfluensa.

Adem Güven  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Adem Güven (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Srdan Urosevic, Adem Güven, Pål Strand, Olav Råstad og Olivier Karekezi er sengeliggende, skriver Hamar Arbeiderblad og VG.

Ifølge HA testet Urosevic positivt på H1N1-viruset på Volvat torsdag.

- Sinnsyke smerter
- Vi valgte ikke å teste de andre, for de har nesten garantert fått det de også. Vi behandler det deretter, sier fysioterapeut Hans Noet til Hamar Arbeiderblad.

- Det er sinnsyke smerter og det gjør vondt bare jeg tar på meg ei bukse, sier Råstad. Han lå med 39 i feber i går.

Klubben frykter at flere spillere kan bli smittet.

- Vi har kjørt på og gitt samtlige spillere Tamiflu. Vi ville egentlig ha kjørt vaksiner, men de er bare for risikogruppene ennå. Vi kommer til å vaksinere alle spillerne når vaksinene er tilgjengelige, sier Noet.

Møter Sarpsborg på søndag
HamKam ligger fjerde sist i 1. divisjon to runder før slutt. Søndag er det bortekamp mot Sarpsborg, mens hedmarkslaget tar imot Skeid i siste runde.

- Jeg tviler på at alle blir spilleklare til søndag. Det er veldig lite sannsynlig, sier Noet.

HamKam var i kontakt med Norges Fotballforbund torsdag med tanke på hvordan man skal forholde seg til kampen mot Sarpsborg.

- Vi ble enig om å se det an utover natten og morgentimene, og forholde oss til informasjon og råd fra medisinske eksperter, sier daglig leder Tor Rullestad til VG.

Ingen flere tilfeller
HamKam fryktet at flere spillere kan bli smittet, men under en time før treningen fredag formiddag, var ingen nye sykdomstilfeller rapportert inn.

– Situasjonen er uendret, og ingen flere sykmeldinger er meldt inn, bekreftet daglig leder Tor Rullestad i HamKam overfor NTB.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2