EM-arrangøren åpner taket i Warszawa

– Det var veldig vanskelig å prestere i den saunaen, uttalte Polens landslagssjef etter EMs åpningskamp. Nå åpnes taket på nasjonalarenaen.

National Stadium (Foto: Czarek Sokolowski/Ap)
National Stadium (Foto: Czarek Sokolowski/Ap)

Taket ble lukket før åpningskampen mellom Polen og Hellas fredag på grunn av tordenvær i området. I Polen har mange antydet at heten og luftfuktigheten inne i stadion bidro til at Polen mistet grepet om kampen etter en sterk første omgang.

– Det var veldig vanskelig å prestere i den saunaen. Jeg følte det på benken, og jeg er sikker på at det kostet spillerne mine mye, sa Polens landslagssjef Franciszek Smuda.

– Det var ikke så mye heten som luften. Selv for meg var det vanskelig å puste, og det må ha vært ille for utespillerne, sa keeper Wojciech Szczesny, som ble utvist i andre omgang. Polen dominerte før pause og ledet 1-0 over et gresk lag med ti mann, men Hellas kom sterkt tilbake, sikret 1-1 og var nær seier.

En talsmann for UEFA sa at taket ble lukket for å beskytte gressmatten mot skybruddet etter et tordenvær som passerte området et par timer før avspark.

– Taket vil være åpent for de gjenstående kampene i Warszawa om vi ikke får eksepsjonelle værforhold. Det har vært planen hele tiden, sa UEFA-talsmann Robert Faulkner. (©NTB)