Elleville jubelscener da Tarik Elyounoussi og AIK vant serien

Tarik Elyounoussi vartet opp med målgivende pasning da AIK ble svensk seriemester med 1-0 borte mot Kalmar.

Øverst: Slik så det ut da seriegullet var et faktum!

Stockholm-klubben har lenge vært i førersetet i kampen om seriegull, men en trøblete sesongavslutning gjorde at spenningen levde til siste runde. Med AIK-tap og Norrköping-seier mot Häcken søndag ville pokalen endt i Norrköpping.

AIK gjorde likevel sin del av jobben med tre poeng borte mot Kalmar. Dermed er klubbens tolvte seriegull et faktum, og titteltørken siden 2009 er forbi.

– Det er fantastisk. Det var derfor jeg kom hjem. Jeg visste om klubbens ambisjoner. Selv om vi har tatt oss frem sakte, men sikkert på slutten av sesongen, så kan ingen klage. Vi fortjener å vinne, sier Sebastian Larsson.

STO KLAR: Fansen sto klar til å storme banen.
STO KLAR: Fansen sto klar til å storme banen.

Tarik Elyounoussi viste dødballskvalitetene sine da han serverte Robin Jansson som stanget inn matchvinnerscoringen like før pause. Et skår i gleden var at nordmannen måtte ut med en strekk i låret etter 65 minutter.

– Det kjennes helt fantastisk! Et gull med AIK er verdt fire-fem med Malmö. Det er det største jeg har vært med på i min karriere. Visst var det stort å spille med Olympiakos, men å vinne SM-gull med disse karene er ubeskrivelig stort, sier Elyounoussi til nyhetsbyrået TT.

I en tekstmelding til TV 2 avdramatiserer Elyounoussi skaden han pådro seg under kampen. Han håper på å være klar til landskampene mot Slovenia og Kypros.

– Det er samme skaden som sist, så regner med de klarer å få meg på beina igjen.

Elyounoussi var også meget tvilsom til landskampene i oktober med hamstringtrøbbel, men da ble han frisk mot alle odds.

Kampen ble sent ferdig som følge av tribunebråk, men da den først ble ferdigspilt, kunne AIK slippe jubelen løs. De tilreisende supporterne stormet banen av glede.

Sander Svendsen, Mats Solheim og Hammarby kunne sikre bronse og europaligakvalifisering med seier mot Östersund, men klarte kun 3-3. Dermed snek Andreas Vindheim og Malmö seg forbi med 2-0 mot Elfsborg.

Dalkurd og Trelleborg rykker ned, mens Brommapojkarna skal spille nedrykkskvalifisering.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2