Viking ble maltraktert: – Amatørnivå

MOLDE (TV 2): Gulljagende Viking fikk ordentlig deng mot Molde. Nå er Bodø/Glimt tilbake på tabelltopp.

Molde – Viking 4-0 (2-0)

– En maktdemonstrasjon fra den regjerende seriemesteren. Viking ble rett og slett rundspilt, sier TV 2-ekspert Yaw Amankwah fra kommentatorplass.

Med to scoringer i hver omgang ble det overraskende komfortabelt for Molde i toppkampen.

Magnus Wolff Eikrem var en av banens giganter med to scoringer.

– De første ti minuttene spiller de ballen i hatt med oss. Når vi får det første målet, så kunne det vært fem, seks og sju her. En nydelig seier, sier han til TV 2 etter kampen.

Se alle målene i sammendraget øverst i saken.

Tidligere Viking-spiller Kristoffer Haugen presterte også svært godt fra sin venstreback-posisjon.

Han scoret ett mål og var nest sist på to.

– Det var en god dag på jobb.

Langt nede

Viking ligger fortsatt på toppen etter braktapet. Men Bodø/Glimt tok over ledelsen etter seier over Strømsgodset på hjemmebane søndag kveld.

Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim var langt nede etter stortapet.

– Prestasjonen vi hadde i dag var langt unna det nivået vi ønsker. Vi får en bra start på kampen, men etter det er det langt fra det Viking-laget jeg kjenner.

– Vi hadde en altfor dårlig dag. En fullstendig kollaps. Vi ble rett og slett ydmyket. Det er lov å erkjenne det, sier Zlatko Tripic.

BLYTUNG DAG: For Zlatko Tripic og Patrik Gunnarsson. Foto: Svein Ove Ekornesvåg
BLYTUNG DAG: For Zlatko Tripic og Patrik Gunnarsson. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Kapteinen slaktet eget lag

Molde pangåpnet på hjemmebane. Magnus Wolff Eikrem styrte inn ledelsen før ti minutter var spilt etter en vakker pasning fra venstreback Haugen.

Verre skulle det bli for Eliteseriens ligaleder.

Evighetsmaskinen Kristian Eriksen utnyttet en stygg bom fra vanligvis så solide David Brekalo og sendte Molde foran med to etter 21 minutter.

Nok en gang kom det etter et meget solid involvering fra tidligere Viking-spiller Haugen.

Begge lag mistet profiler til skade før halvtid. Først tuslet Brekalo av etter halvtimen, før Veton Berisha også måtte kaste inn håndkleet få minutter senere.

– Vi slipper inn altfor lette mål. Det er amatørnivå, så det må vi luke bort, var den knallharde dommen til Viking-kaptein Zlatko Tripic etter de første 45.

Viking i oppløsning

Etter pause ble det flere baklengs for gjestene fra Stavanger.

Kristoffer Haugen ble regelrett truffet av innbytter Emil Breiviks skudd etter 59 minutter, og backen styrte inn sitt andre eliteseriemål denne sesongen.

Fire minutter senere utnyttet Magnus Wolff Eikrem gigantiske rom i et vidåpent Viking-forsvar og 33-åringen kunne enkelt trille inn dagens andre scoring.

– Det er utrolig, nesten komisk å se det bakrommet Viking åpner opp for her, mente ekspert Yaw Amankwah fra kommentatorplass.

Lunde Aarsheim erkjenner at de hadde store problemer defensivt.

– Det skjer at vi får mål imot og det preger selvfølgelig kamper. Det lille halmstrået vi hadde med å reise oss i andre omgang blir slukket når det blir 3-0. Da ser det ikke bra ut.

Både Haugen og Wolff Eikrem ble byttet ut til stor applaus fra hjemmefansen.

Det endte 4-0 i Romsdalen. Molde forblir på femteplass, sju poeng bak Viking.