STOR TEST: Kåre Ingebrigtsen og Rosenborg møter Celtic i Glasgow onsdag kveld. Foto: NTB Scanpix
STOR TEST: Kåre Ingebrigtsen og Rosenborg møter Celtic i Glasgow onsdag kveld. Foto: NTB Scanpix

– Vi skjønner jo ikke en skit av hva de synger

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen vil bruke trykket på Celtic Park til trøndernes fordel.

Rosenborg har en het Celtic Park-opplevelse i vente i jakten på Mesterliga-billett. Trener Kåre Ingebrigtsen ber spillerne sine nyte øyeblikket.

Celtic er kjent for å ha blant de beste atmosfærene i Europa på sine hjemmekamper. Ingebrigtsen mener det ikke er mulig å forbedre seg på trykket som venter laget i onsdagens bortekamp.

– Det er noe vi må takle når det kommer. Vi skjønner jo ikke en skit av hva de synger, så for oss handler det om å nyte det og late som de synger Rosenborg-sanger, svarte han på TV 2s spørsmål.

André Hansen vurderer kampen som en av de største han har spilt.

– Det er gigantisk. Det er litt større enn det vi er vant til hjemme i Norge. Først og fremst ser jeg frem til å få muligheten. Forhåpentligvis er det fullt, sier den tidligere Odd-keeperen til TV 2, og legger til:

– Det viktigste er å treffe på spenningsnivået. Det blir lyd og forhåpentligvis en tett og jevn kamp.

Der Rosenborg ikke har vært i Mesterligaens gruppespill siden 2007, var Celtic der senest forrige sesong. Brendan Rodgers' mannskap gikk ubeseiret gjennom alle hjemlige turneringer på veien mot en skotsk trippeltriumf.

– De er vant til å vinne kamper og har ikke tapt på ett år i Skottland. Vi møter et lag på Champions League-nivå. Det er opp til oss å vise hvor bra vi er, sa Ingebrigtsen.

Ifølge Glasgow-avisen Evening Times er den norske 19-åringen Kristoffer Vassbakk Ajer aktuell for en startplass i Celtics midtforsvar. Dedryck Boyata er langtidsskadet, mens Erik Sviatchenko er usikker til møtet med RBK.

Må våge
Ingebrigtsen beskriver møte med Celtic over to kamper som sin største oppgave så lenge han har vært trener i Rosenborg. Ingebrigtsen håper trønderne kan dra fordel av at skottene er utenfor ligasesong.

– Det er bra for oss at sesongen ikke har startet i Skottland. Historien viser at det er en fordel for RBK å være halvveis i sesongen når vi spiller kvalifisering. Celtic er forhåpentligvis ikke på sitt skarpeste.

Planen mot Celtic er å våge å holde på ballen og angripe.

– Vi har vår stil. Ja, vi må forsvare oss bra, men vi må påføre Celtic problemer. Bortemål er viktig, sa Ingebrigtsen.

Håper storstjernen er ute
Hjemmelagets storstjerne Moussa Dembélé er høyst usikker til onsdagens kamp. Unggutten scoret over 30 mål for Celtic i alle turneringer forrige sesong.

– En fantastisk spiller. Forhåpentligvis spiller han ikke i morgen, sa RBK-treneren.

Rosenborg-kaptein Mike Jensen innrømmer at Celtic er favoritt til å ta seg videre, men mener trønderne har en sjanse.

– Det er en stor utfordring, ingen tvil om det. Det er muligens det beste laget vi møter på veldig lenge. Alle ser på Celtic som favoritt, men kvalitetsforskjellen er ikke så veldig stor, sa dansken.

Blir ikke vist på TV
Celtic nekter å la kampen mot Rosenborg bli sendt på TV. RBK-trener Kåre Ingebrigtsen rister oppgitt på hodet.

Viasat prøvde i det lengste å sikre seg rettighetene til å sende kampen i Glasgow på norske TV-skjermer, men Celtic lot seg ikke rikke.

Den skotske storklubben vil ikke at oppgjøret skal gå på TV i det hele tatt. Heller ikke i Skottland. Celtic åpner kun for TV-bilder via sin egen betalingstjeneste på nett.

Ingebrigtsen ble spurt hva han tenkte om temaet under tirsdagens pressekonferanse. Han synes det er leit at RBK-fansen og fotballinteresserte nordmenn ikke får en enkel og gratis måte å følge kampen på.

– Det er trist, definitivt. Jeg vet ikke hvilke argumenter Celtic har. De hadde 58.000 tilskuere mot Linfield (i forrige kvalrunde), så da klarer de vel å fylle opp stadion selv om kampen hadde blitt vist i Norge?

Returkampen går på Lerkendal i neste uke. Sammenlagtvinneren vil kun ha ett hinder igjen på veien før plassen i den gjeveste europacupen er i boks.

(©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2