Var helt i kulden - nå er han FKHs store formspiller

Bilal Njie fikk knapt spilletid i vår for FKH. Nå har han scoret fire mål på de siste fem kampene.

Aalesund - Haugesund 1-2

Etter å ha startet sesongen med fem strake tap, har Haugesund fått skikk på sakene. Såpass bedring at de ikke lenger er i stor fare for nedrykk. Mot Aalesund kunne en seier sende de langt opp på tabellen.

Se sammendraget i videovinduet øverst!

I en jevnspilt kamp tok det over 80 minutter før FKHs toppscorer Badou sendte bortelaget i ledelsen. Men to minutter senere utlignet Barmen for Aalesund.

Hjemmelaget holdt på å snu kampen mot slutten, men i stedet var det haugalendingene som som trakk det lengste strået. Bilal Njie fikk heade ballen umarkert ved bakerste stolpe i mål - ett minutt på overtid.

Dermed vant FKH 2-1. Og klatret til øvre halvdel av tabellen og 8. plass.

– Kaotisk og hodeløst forsvarsspill, sier en skuffet Aalesund-keeper Grytebust til Discovery.

Fra fryseboks til formspiller

Overtidshelt Njie på ble hentet til FKH fra KFUM på overgangsvinduets siste dag, og fikk starte sesongeåpningen. Men etter 0-3 til pause for Sandefjord ble han byttet ut, og spilte knapt noe mer i vår.

Da hintet Njie i Haugesunds Avis at han kanskje kunne tenke seg et klubbytte.

Etter hvert spilte han seg inn i varmen, og dagens scoring var hans fjerde på fem kamper.

– Akkurat nå har jeg ikke ord. Vi vinner en seig bortekamp. Jeg er målkåt for tiden, sier Njie til Discovery.

– Det er han selv som har stått i «driten». Det var urettferdig, for vi tok han inn rett før sesongstart og hiver han inn. Vi hauser han opp. Han har vært i Obos-ligaen og bygget seg opp og så kommer han til Haugesund og får en steikepanne i trynet. Han har brukt tid, men gjort det på en fantastisk måte, forklarer FKH-trener Jostein Grindhaug.

Mål: Njie 1-2 (90)

Målløst til pause

Aalesund leverte en god førsteomgang, og kom til flere store sjanser. Ved en anledning spilte tangotrøyene sambafotball, men Simen Nordlis skudd ble reddet.

Haugesund kom seg mer inn i kampen, men truet ikke Sten Grytebust i Aafk-målet nevneverdig. Dermed var pauseresultatet 0-0.

Bare minutter ut i 2. omgang burde FKH tatt ledelsen. Ettertraktede Badou avsluttet i tverrligger fra kloss hold.

LYSERE TIDER: Bilal Njie var nærmest utfryst tidligere i sesongen. Nå er han den store formspilleren i FKH. Det setter trener Jostein Grindhaug pris på. Foto: Svein Ove Ekornesvåg
LYSERE TIDER: Bilal Njie var nærmest utfryst tidligere i sesongen. Nå er han den store formspilleren i FKH. Det setter trener Jostein Grindhaug pris på. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Målfest i sluttminuttene

Han fikk imidlertid bedre betalt etter 82 minutter, da han scoret sitt niende mål for sesongen etter en styring fra 11-12 meter.

To minutter senere var Aalesund à jour igjen. Kristoffer Barmen ble funnet i boksen, og bergenseren banket inn utligningen.

Mot slutten holdt Torbjørn Kallevåg på å senke gamle lagkamerater, men da smalt det i andre enden Bilal Njie fikk et godt innlegg fra Christos Zafeiris. Njie nikket inn seiersmålet for FKH.