Vålerenga-keeperens landslagsplass røk etter koronasmitte i klubben

Vålerenga-keeper Kristoffer Klaesson (20) blir likevel ikke del av den norske landslagstroppen i fotball etter smitteutbruddet i Oslo-klubben, melder NRK.

MÅ BLI HJEMME: Kristoffer Klaesson rammes av koronasmitten i Vålerenga. Foto: Annika Byrde
MÅ BLI HJEMME: Kristoffer Klaesson rammes av koronasmitten i Vålerenga. Foto: Annika Byrde

Onsdag ble det kjent at to av spillerne i Vålerenga har avgitt positive koronatester. Samtlige spillere er tatt ut av trening inntil videre.

Torsdag bekrefter landslagslege Ola Sand overfor NRK at keeper Klaesson ikke blir med til den kommende landslagssamlingen. Årsaken til at han er regnet som nærkontakt til en av de smittede.

– Han blir ikke med troppen. Det er med tanke på risiko for å bringe med smitte, sier landslagslegen til statskanalen.

20 år gamle Klaesson var tatt ut i den norske troppen for aller første gang.

– Alt er bra, men det er jævlig kjipt å ikke kunne bli med. Men sånn er det – man får ikke gjort så mye med det. Jeg må bare fortsette å jobbe og utvikle meg, så kommer det forhåpentligvis nye sjanser snart, sier keeperen til NTB.

Keeperansvarlig Frode Grodås forteller til TV 2 at Klaesson var skuffet.

– Men Kristoffer er proff. Han vet at det kommer flere sjanser hvis han gjør jobben. Men han har lov til å være skuffet når det er en sånn grunn til at han ikke får være med, sier Grodås til TV 2.

– Vi hadde flere gode prater i går. Jeg hadde også en prat med VIFs keepertrener Gjermund Østby. Dette takler Kristoffer godt, og det er en del av gamet. Skal du bli best, må du også takle sånne situasjoner, fortsetter Grodås.

Landslagssjef Ståle Solbakken opplyser til TV 2 at han jobber med å hente inn en erstatter for Klaesson.

Norge skal ut i tre VM-kvalifiseringskamper og spiller borte mot Gibraltar 24. mars, Tyrkia 27. mars (hjemmekamp i Malaga) og Montenegro 31. mars.

(©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2