Tok viktig seier etter stygg dommerfeil: – Første gang jeg har fått et ekte gratismål

Bodø/Glimt vant på Åråsen, men den andre scoringen skulle vært annullert. Etter kampen var Amahl Pellegrino lite imponert over LSK-supporterne.

Lillestrøm - Bodø/Glimt 1-4

Runar Espejord var utvilsomt i en offsideposisjon da han scoret det viktige 2-1-målet til Glimt borte mot Lillestrøm. Men dommerteamet fikk ikke med seg offsiden, og dermed ble scoringen godkjent.

– Det tar vi med begge hender. Det er vel første gang jeg har fått et ekte gratismål. Det er kjipt for Lillestrøm-fansen, men det gleder meg, sier Espejord til TV 2.

Se Espejords scoring i videovinduet øverst!

Kjetil Knutsen fikk se offsidesituasjonen på Discoverys sending.

– Det er ikke den type situasjoner som skal vippe kampen i et lags favør. Det er lite vi får gjort med det. Jeg trodde de klaget på angrep på keeper. Det er selvfølgelig en fordel. Den er soleklar. Der var vi heldige, sier Knutsen til Discovery.

På tampen fikset Hugo Vetlesen og Amahl Pellegrino to sene Glimt-mål. Sistnevnte jublet med å ta av seg trøyen og kom med stikk til gamleklubbens fans.

Mål: Pellegrino 1-4 (90)

– Jeg er blitt kalt samtlige ting i 90 minutter. Det var adrenalinet jeg måtte få utløp for, sier Pellegrino til Discovery.

Glimt-spissen var ikke begeistret over Kanarifansens oppførsel.

– De kommer på kamp bare for å lage ræl og faenskap når det er masse barn her.

I intervjuet med TV 2 kom også Glimt-trener Knutsen med en beskjed til Lillestrøm-fansen:

– Støtt eget lag. Stemningen er fantastisk. Men det kommer litt for mange ukvemsord mot motstanderlagets spillere. Det har jeg ikke veldig sansen for. Det er enkeltmennesker som må opptre med litt mer verdighet.

Knutsen forteller også at han fikk høre det fra hjemmefansen.

– Jeg får høre litt om Roma, men den får jeg tåle. Den kommer jeg sikkert til å høre til jeg går i graven, men det går bra.

Resultatet gjør at Glimt går forbi LSK på tabellen. Kjetil Knutsens menn er nå nummer to med ett poeng mer enn kveldens motstander.

Hugo Vetlesen var storfornøyd etter sitt glitrende innhopp.

– Det var mye som satt i dag. Jeg hadde mye overskudd. Det er lenge siden. Jeg lyktes med mye i dag, sier Vetlesen til TV 2.

Mål: Vetlesen 1-3 (87)

Han hadde ikke noe vondt å si om motstanderfansen.

– Det var en fantastisk ramme rundt. Jeg elsker å spille sånne kamper. LSK-fansen er fantastiske på mange måter. De er emosjonelle og det er fantastisk for fotballen at det er sånn.

Slik var målene

Etter 28 minutter kom det første målet på Årasen. Et godt slått frispark fra Amahl Pellegrino ble stusset videre av Ulrik Saltnes og i mål.

Men LSK svarte fire minutter senere. Ylldren Ibrahimaj var på plass i boksen og fikset utligning etter at Vetle Dragsnes og Magnus Knudsen hadde kombinert fint i forkant.

Glimt hadde uansett mer på lager. Kort tid etter hvilen tok bortelaget ledelsen igjen. Pellegrino slo inn til Espejord, som fikk pirket ballen i mål fra kort hold. Reprisen viste at angriperen var i offside, og at målet definitivt burde vært annullert.

Begge lag kom til store sjanser på slutten av kampen. I det 80. minuttet kokte det nesten over etter en tøff duell mellom Dragsnes og Vetlesen. LSK-forsvareren endte med å dytte Vetlesen i bakken, noe som fikk mange til å storme til. Det hele endte med gult kort til Dragsnes og Mvuka.

Noen minutter senere var Vetlesen tilbake i slag. Midtbane-eleganten vartet opp med en særdeles smart avslutning da han lurte inn 3-1-målet. Og like etter økte Pellegrino til 4-1. Angriperen tok av seg trøyen og jublet intenst etter den vakre scoringen. På overtid fikk han kraftig pipekonsert av gamleklubbens supportere.

Det endte uansett 4-1 til bodøværingene.

På torsdag skal Glimt i aksjon igjen. Da venter den store Europa League-kampen mot Arsenal i London.