Tippeligaen 2013 sparkes i gang 17. mars. Bildet er tatt fra årets kamp mellom Tromsø og Brann 28. mai. (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/NTB scanpix)
Tippeligaen 2013 sparkes i gang 17. mars. Bildet er tatt fra årets kamp mellom Tromsø og Brann 28. mai. (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/NTB scanpix)

Tippeligaen med avspark 17. mars i 2013

Sesongen starter 17. mars. Siste runde går 10. november.

Det bestemte styret i Norges Fotballforbund fredag. For Adeccoligaen er datoene 7. april og 3. november.

Finalen i cupen for menn er berammet til 24. november med semifinaler i slutten av september.

Det blir tre spillefrie helger (1. – 16.) i Tippeligaen i juni. Dette på grunn av norsk deltakelse i U21-EM i Israel og VM-kvalifiseringskamp for A-laget.

– Denne terminlista ivaretar helheten på en god måte. Vi tar hensyn til den viktige VM-kvalifiseringskampen mot Albania 22. mars og sørger for at norske klubber har en sesong som er tilpasset resten av Europa. Avslutningen i november gjør klubbene konkurransedyktige med tanke på Europa-cupspill, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til fotball.no.

Klubbene i Tippeligaen fremmet et ønske om at sesongen skulle starte 1. april.

– Det er en kjent sak at de aller fleste klubbene ønsket seriestart 1. april. Likevel er det positivt at vi har fått til enkelte justeringer i terminlista. Først og fremst gjelder dette flytting av kvartfinaler fra helligdager til hverdager, noe som frigjør en søndag i august for tippeligaspill. Dette har vært et sterkt ønske fra klubbene, sier styreleder i Norsk Toppfotball, Bjarne Berntsen (©NTB)

Mer innhold fra TV 2