Super-Tengstedt reddet RBK: – Vanvittig

Det så ut til å gå mot ett poeng for Kjetil Rekdal og Rosenborg i møtet med gamleklubben. Men Casper Tengstedt reddet kvelden på overtid.

Se den dramatiske Tengstedt-scoringen i videovinduet øverst!

Rosenborg-Aalesund 2-1

RBK så ut til å miste verdifulle poeng i medaljekampen, før Casper Tengstedt på overtid viste seg prislappen verdig igjen.

– Jeg har det fantastisk, vi kjemper for scoring til siste slutt og får det. Vanvittig. En deilig scoring foran fansen på overtid, helt ubeskrivelig, sier Tengstedt til Discovery etter kampslutt.

Med scoring i sin tredje kamp på rad sørget 22-åringen for Rosenborgs femte strake seier. Seieren skal feires på ekte dansk vis forteller han til kanalen.

– Det kan hende det blir en Faxe Kondi, men ellers stille og rolig. Litt mat og «solovand», gliser spissen.

MATCHVINNER: Casper Tengstedt etter sin 2-1-scoring. Foto: Ole Martin Wold / NTB
MATCHVINNER: Casper Tengstedt etter sin 2-1-scoring. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Heldig seier

Bortelaget spilte til tider ut trønderne og det hadde ikke vært ufortjent om tangotrøyene hadde stukket av med seieren.

Simen Bolkan Nordli sendte de oransje foran etter en halvtime. Ole Sæter svarte før pause, før den nye danske yndlingen løftet taket på Lerkendal.

Rosenborg-trener Kjetil Rekdal var både skuffet og lettet etter det Discovery-kommentator Kenneth Fredheim kalte en «svak oppvisning» fra hjemmelaget.

– Vi kjører på for å vinne, og får seieren til slutt. Vi møter et godt lag og fikk ikke kontrollen. Sikkert veldig bittert for Aalesund, men deilig for oss, sa Rekdal med glimt i øyet til Discovery.

I motsatt garderobe var stemningen naturligvis laber. AaFK-trener Lars Arne Nilsen mente de fortjente mer.

– Det er utrolig bittert at vi slipper inn det målet. Det er tungt. Vi må bare ta med oss at vi ser bedre og bedre ut. Vi må riste det av oss, men det er tungt akkurat nå, sier Lars Arne Nilsen til Discovery.

Voldingen reagerte spesielt på at forseelsen, som ga Rosenborg straffe, skjedde utenfor 16-meteren, ifølge han selv.

– Vi er på Lerkendal. Da trekker de den innenfor, det har «Reka» sagt i alle år. Det er straffe, sa Nilsen lurt til Discovery.

AaFK-dominans

Lars Arne Nilsens menn tok overraskende styringen fra start og fikk belønning etter 30 minutter spilt.

Bortelaget rullet opp fra venstre med Dario Canadjija. Kroaten spilte inn til Bolkan Nordli som banket inn nettsus bak en forfjamset André Hansen.

Rosenborg kom seg etter scoringen. Flere ganger ropte de på straffespark, og på den tredje forespørselen blåste dommer Svein Oddvar Moen etter at Carlo Holse ble løpt over av Nenass.

«Løven fra Singsaker», mest kjent som Ole Sæter, banket kula til Sten Grytebusts venstre. Den tidligere landslagskeeperen fikk en hånd på skuddet, men ikke mer.

Målscorerne Bolkan Nordli og Sæter hadde hver sin mulighet til å bli matchvinner, men begge headet utenfor.

Det var Aalesund som var nærmest i andreomgang. Med 78 minutter spilt fikk tidligere Rosenborg-spiller Besim Serbecic muligheten fra kort hold. Hansen reddet mesterlig.

Men Rosenborg og Tengstedt scoret på overtid og skapte elleville scener. Kjetil Rekdal sprang ut på banen i eufori.