TVERRLIGGER OG NED: Tv-bildene ga ikke et klart svar på om Luc Kassi fikk ballen over streken eller ikke. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN
TVERRLIGGER OG NED: Tv-bildene ga ikke et klart svar på om Luc Kassi fikk ballen over streken eller ikke. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Straffedrama på Nadderud: – Ser ut som det er riktig dømt

Stabæks Luc Kassi både laget og brente straffespark i mandagens 0-1-tap mot Tromsø i Eliteserien.

Det ble et vilt drama på tampen av bunnoppgjøret på Nadderud stadion. Ti minutter etter at Robert Taylor hadde gikk Tromsø ledelsen fra straffemerket, fikk synderen Kassi selv sjansen fra elleve meter.

Midtbanemannen klinket ballen opp i tverrliggeren, ned på streken og ut. Ut fra TV-bildene var det vanskelig å se om ballen var over mållinjen, men det mente ikke Svein Oddvar Moen og hans dommerteam.

– For meg ser det ut som det er riktig dømt. Når de stopper bildet ser det ut til at det akkurat ikke er over. I går hadde vi dommerskandaler, men dette ser ut som det er godt dømt, mener TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

VAR-entusiasten skulle gjerne sett at man hadde mållinjeteknologi for å feie enhver tvil til siden.

– Det er noe man burde hatt i Eliteserien, men det er et kostandsspørsmål. Så lenge man ikke har det, så får man denne type tvilstilfeller, sier Mathisen.

På tampen fikk den sterke Stabæk-spissen Franck Boli to gode sjanser, men uten å lykkes. Dermed tapte Stabæk sin fjerde strake ligakamp, og den ferske treneren Jan Jönsson, som hadde stor suksess og ledet bæringene til seriegull i 2008, står overfor en tøff oppgave framover.

Med sju poeng på ni kamper ligger Stabæk sist i Eliteserien. Tromsø klatret opp til 14. plass med ti poeng, men har – i likhet med de fleste lagene på tabellen – spilt to kamper flere enn Jönssons lag.

Tamt

Stabæk trøbler med skader, og Jönsson lot dansken Nikolaj Kirk og tenåringen Oscar Aga starte for første gang i serien. Sistnevnte har scoret mange mål i NM, men fikk ikke til all verden mandag.

Så var det også Tromsø som så friskest ut fra start og skapte kampens første brukbare sjanse. Etter 23 minutter slo Magnus Andersen flatt inn til Daniel Berntsen i god posisjon, men sistnevnte fikk ikke stokket beina foran Stabæk-målet.

TIL hadde mye ball i første omgang, men uten å skape all verden. Stabæk opptrådte mer slurvete og kunne være hakket mer fornøyd med 0-0 til pause enn motstanderen.

Straffet

Etter hvilen åpnet hjemmelaget mer aggressivt, men det ga ikke umiddelbart utslag i store sjanser. For Tromsø skjøt kaptein Simen Wangberg over fra god posisjon like etter pause, mens Stabæk-keeper Marcus Sandberg var borte ved stolpen og avverget et skummelt skudd fra Lasse Nilsen etter 64 minutter.

Det så for øvrig ut at ingen av de to bunnlagene ønsket å risikere for mye bakover, noe som også gjorde sitt til at svært få sjanser ble skapt.

Det hele snudde da Kassi klønet det til og felte Lasse Nilsen egen 16-meterstrek i det 75. minuttet. Taylor ekspederte straffesparket kontant i mål og sikret tre særdeles viktige bortepoeng for TIL.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2