Bekkestua  20181103.
Stabæks Franck Boli under eliteseriekampen mellom Stabæk-Kristiansund på Nadderud stadion.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Bekkestua 20181103. Stabæks Franck Boli under eliteseriekampen mellom Stabæk-Kristiansund på Nadderud stadion. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Stabæks håp i en tynn tråd

I en jevnspilt kamp med flere store sjanser til begge lag satte Aliou Coly inn 1-0 sent i lørdagens eliteseriekamp, og forverret med det situasjonen til Stabæk.

Stabæk – Kristiansund 0-1:

Med to kamper igjen av årets eliteserie ligger Bærumsklubben fortsatt på nedrykksplass, to poeng bak Lillestrøm på kvalifiseringsplass og fire poeng bak Start på trygg grunn.

– Vi gjorde egentlig en god kamp, og normalt skal vi score mål. Det er kjipt at vi ikke scorer mål når vi er i en sesong som vi er i nå. Alt er ikke over, det er to kamper igjen. Sånn som vi har spilt i det siste så er det fullt mulig å vinne de to siste kampene. Ingen kunne sagt noe om vi hadde vunnet våre fem siste kamper, for spillemessig har vi vært gode, sa en skuffet Stabæk-trener Henning Berg til TV 2 Sporten etter kampslutt.

– Det er kjedelig for alle at vi ikke har vunnet de kampene vi har vært i posisjon til å vinne, sukket han.

Henning Berg varslet at han vil fortsette å trene Stabæk dersom det blir nedrykk.

SKUFFET: Henning Berg var skuffet etter tapet mot KBK. Foto: Braastad, Audun
SKUFFET: Henning Berg var skuffet etter tapet mot KBK. Foto: Braastad, Audun

– Jeg har kontrakt her neste år også, som jeg forholder meg til. Jeg trives med jobben min her, slo han fast.

Stabæk har ikke vunnet på de siste fem kampene og trengte sårt poeng for å henge med i bunnstriden, men Coly ville det annerledes da han banket inn 1-0 i det 80. minutt.

– Det er tungt. Vi hadde egentlig kontroll, men vi scoret ikke på sjansene. De på topp hadde ikke dagen i dag. Vi scoret ikke på våre sjanser, så fikk de en sjanse de vant kampen på. Nå lukter det nedrykk, men vi er ikke døde enda. Vi må bare tenke på å vinne de to siste kampene, og håpe LSK ikke gjør det, sa Stabæks Vadim Demidov til TV 2 Sporten etter kampslutt.

– Men i dag manglet vi både marginene og dyktighet, Det er kjipt, men vi er ikke ferdig enda, slo han fast.

KBK-trener Christian Michelsen var stolt etter seieren.

– Jeg hadde fem fine år som Stabæk-spiller i min aktive karriere, men i dag koset jeg meg som KBK-trener. Nå er vi virkelig inne i en vinnerstim, og vi tok en seier mot et lag som vi visste ville kjempe. Vi er et formlag og har fire seire på rad for første gang i Eliteserie-historien, og det er vi stolte over, sa Kristiansunds suksesstrener til TV 2.

Sjanser til begge lag
Kristiansund startet kampen best, og etter fem minutter kom laget til kveldens første store sjanse. Sondre Sørli ble spilt fri alene med Stabæk-keeper Marcus Sandberg og skjøt mot det lengste hjørnet, men skuddet trillet noen centimeter utenfor.

Stabæk hevet seg etter hvert, og kvarteret senere lurte Ohi Omoijuanfo Kristiansunds offsidefelle og kom alene med keeper. Fjorårets store spiller så noe usikker ut i avslutningsøyeblikket og skjøt utenfor målet til keeper Sean McDermott.

To minutter senere fikk Stabæk enda en stor sjanse. Kristiansund-forsvaret hang ikke helt med, og Franck Boli fikk stå alene på ti meter, men avslutningen gikk rett på keeper.

Kampen vinglet fram og tilbake, og etter 37 minutter var Kristiansund farlig frempå nok en gang. Bendik Bye spilte fri Sørli alene med keeper, men 23-åringen maktet heller ikke denne gangen å overliste McDermott.

Etter en omgang med store sjanser til begge lag blåste dommer Svein Oddvar Moen til pause på stillingen 0-0.

Coly matchvinner
– Det å være nøyaktig og det å få det første målet betyr mye her nå, så vi må ha litt mer presisjon og så må vi tette igjen litt. Det er litt for enkelt å komme til sjanser, sa KBK-trener Christian Michelsen til Eurosport i pausen.

Og Kristiansund fikk annen omgangs første sjanse da Stian Aasmundsen klinket til på volley, men skuddet strøk utsiden av stolpen. Like etter kjempet Stabæk-spiller Moussa Njie seg til en gunstig posisjon, men skuddet skrudde like utenfor.

Liridon Kalludra hadde også en stor sjanse, men avslutningen traff tverrliggeren bak en sjanseløs Sandberg i Stabæk-målet.

Stabæk tok over føringen i en kamp som svingte mye, men etter 79 minutter sto Kristiansund-spiller Aliou Coly alene på bakerste stolpe da Aasmundsen slo inn fra venstre. Coly viste hva han er god for da han dunket ballen langs bakken og inn bak Sandberg.

Stabæk og trener Henning Berg må krysse fingrene for at tabellnaboene Lillestrøm og Start snubler når de møter henholdsvis Bodø/Glimt og Sandefjord senere i runden.

Med kveldens resultat ligger Kristiansund på 5.-plass på tabellen.

I sesongens to siste runder skal Stabæk møte Odd borte og Strømsgodset hjemme, mens Kristiansund tar imot Brann neste helg, og reiser til Lillestrøm i serieavslutningen.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2