– Sier litt om problemene i Vålerenga

Vålerenga ble rundspilt av Bodø/Glimt. Oslo-klubben har hele 18 poeng opp til den suverene serielederen etter en tredjedel av sesongen.

Vålerenga-Bodø/Glimt 1-3

– Det sier litt om hvor gode Bodø/Glimt er, men det sier også litt om problemene i hovedstadsklubben, kommenterte TV 2s Øyvind Alsaker på stillingen 0-2 i solskinnet på Intility.

Da var de gulkledde fra Bodø i ferd med å bygge opp et lekkert angrep.

Det ble avsluttet av formspissen Faris Pemi Moumbagna (22), som satte inn sin andre scoring for kvelden.

– For et spill, utbrøt ekspertkommentator Jesper Mathisen.

– Selv om Bodø/Glimt er meget, meget gode, og det klart beste laget i Eliteserien, er dette også på grensen til en pinlig forestilling for Vålerenga, som er en såpass stor klubb i Norge og har en stall med såpass mye kvalitet, fortsatte Mathisen.

Han konstaterte:

– De er altså milevis unna det Bodø/Glimt holder på med.

Overraskende melding

Nordlendingene er 18 poeng foran Vålerenga etter å ha spilt en tredjedel av årets kamper. Vålerenga har riktignok én kamp mindre spilt.

Glimt-kaptein Patrick Berg er godt fornøyd med seieren. Han mener imidlertid at det suverene laget har «mye mer å gå på».

– I dag har vi enda større mulighet til å ødelegge dem fullstendig. Etter 2-0 mister vi hodet litt. Vi lar det bli en kamp som bølger frem og tilbake, istedenfor å dominere som vi gjør i store deler av første omgang. Jeg er egentlig litt skuffet over andre omgang, selv om vi scorer både 2- og 3-0, sier Berg til TV 2.

Hylles av motspiller

For Stefan Strandberg var dette det første møtet med nordlendingene etter at han returnerte til Eliteserien.

Han er mektig imponert over det de har fått til.

– Det er kult og inspirerende, og ekstremt bra for norsk fotball det de holder på meg. De startet uten så veldig gode spillere, hentet ukjent, bygget seg opp og systemet fungerer ekstremt bra, roser landslagsstopperen.

– Så har de hentet bedre spillere og fått mer midler til å hente mer spillere, men likevel fortsetter de å heve listen hele veien. Jeg tar av meg hatten for hva de har gjort i mange år. Det er ekstremt høyt nivå, fortsetter Strandberg.

Erkjenner: – Skal ikke skje

Selv om de hadde noen gode sjanser, lå Oslo-klubben under da lagene gikk til pause.

Det etter en grov tabbe av rutinerte Vegar Eggen Hedenstad, stemplet som en «gavepakke» i kommentatorboksen:

– Det er for dårlig av meg. Jeg vet hvor jeg har ham. Så snubler jeg litt eller får ikke helt kontroll på ballen. Det er altfor dårlig av meg. Det skal ikke skje, sa 31-åringen til TV 2 i pausen.

Dette var 31-åringens første kamp siden 6. mai. Han ville imidlertid ikke forklare tabben med dårlig kampform.

– Du kan skylde på mye rart. Til syvende og sist er det ikke godt nok, medga han.

Glimts andre mål kom like etter pause. Det kom etter lekkert forarbeid av Albert Grønbæk og en flott avslutning av Amahl Pellegrino.

Vålerenga reduserte like før full tid. Målet ble scoret av 17-åringen Jones El-Abdellaoui.