Rosenborg misbrukte gyllen mulighet

Røk på bortesmell mot FK Haugesund. For innbytter Jonathan Augustinsson ble kampen en fryktelig opplevelse.

Haugesund - Rosenborg 2-1

Kjetil Rekdals menn ville gått forbi Glimt med seier, men det ble en tøff kamp i Haugesund.

Erlend Dahl Reitan sendte trønderne i føringen midtveis i førsteomgang, men unggutten Christos Zafeiris svarte ti minutter senere med en flott avslutning.

I det 55. minutt raget Magnus Christensen høyest etter et hjørnespark og headet inn 2-1 med et hardt hodestøt. Det ble også matchvinnermålet.

Se alle høydepunktene øverst!

– To ting er for dårlig. Vi skaper for lite i angrep. Og så slipper vi inn to dødballmål i denne kampen. Det skal ikke være mulig. Det var en svak kamp av oss, sier Rekdal til Discovery.

– Får den ikke lengre opp i krysset

Stygg skade

I det 82. minutt kom Jonathan Augustinsson inn for Rosenborg. Men kun tre minutter senere gikk svensken i bakken etter å ha fått en ekkel vridning i kneet. 26-åringen så ut til å være i store smerter da han forlot banen liggende på båre.

Augustinsson har vært svært skadeplaget etter at han kom til Rosenborg fra Djurgården i 2021.

RBKs Jonathan Augustinsson ble liggende og vri seg i smerte etter en vridning i kneet. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
RBKs Jonathan Augustinsson ble liggende og vri seg i smerte etter en vridning i kneet. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

– Det er bare trist. Vi frykter det verste. Det er for tidlig å svartmale, men han hadde veldig vondt. Vi frykter det er en skade som gjør at han er ute en stund, sier Rekdal til Adresseavisen.

Keeper André Hansen lar seg også prege.

– Hvis det er nitrist å tape fotballkamper, så er det der forferdelig. En gutt som har vært gjennom nok nå i sin Rosenborg-karriere når det kommer til å være borte fra fotballbanen. Vi får bare krysse fingrene, men det er sjeldent man får positive nyheter når det ser slik ut.

Etter skaden ble det lagt til syv minutter. Helt på tampen fikk RBK en enorm mulighet etter et hjørnespark, men Egil Selvik reddet headingen fra Tengstedt.

Resultatet betyr at trønderne ikke klarte å utnytte Glimts bortetap mot Tromsø. Laget blir liggende på fjerdeplass, ett poeng bak bodøværingene.

For FKH betyr trepoengeren at laget klatrer til tiendeplass med 28 poeng.

– Det var en deilig seier. Vi viser at vi kan slå hvem som helst her på hjemmebane, sier Zafeiris til Discovery.

– Hvordan er det mulig?!