NÆRMER SEG: Rosenborg-stopper Sam Rogers nærmer seg sin eliteseriedebut. Foto: Frank Lervik / TV 2
NÆRMER SEG: Rosenborg-stopper Sam Rogers nærmer seg sin eliteseriedebut. Foto: Frank Lervik / TV 2

Rosenborg-kjøp fikk tung beskjed: – Det kom ut av intet

Tre år etter forrige skade smalt det igjen for Sam Rogers. Nå håper han å komme tilbake som en bedre spiller.

Søndag kl. 18.00: Se Strømsgodset-Rosenborg på TV 2 Play.

Etter å ha vært fulgt av flere klubber i både Norge og Skandinavia, ble Sam Rogers i februar presentert som ny Rosenborg-spiller.

Starten på trondheimstilværelsen har imidlertid vært blytung.

– Jeg hadde spilt tre kamper på rad uten problemer, så kom vi tilbake fra Spania og så kom skaden ut av intet. Det var veldig frustrerende. Jeg trodde ikke det skulle være så ille. Jeg tenkte kanskje tre uker, men så viste røntgenbildene seks til åtte uker, sier Rogers til TV 2.

I treningskampen mot Tromsø i midten av mars holdt det bare i åtte minutter for midtstopperen som måtte gå av med store smerter i baksiden av låret.

MR-bildenes brutale beskjed var 6-8 uker på sidelinjen.

– Det var tungt, for jeg har gått glipp av mange kamper jeg ikke hadde planlagt å gå glipp av. Det har vært frustrerende, men jeg har ikke kunne gjort noe med det. Jeg har bare fulgt rehabiliteringen og forsøkt å komme tilbake så raskt som mulig, sier midtstopperen.

Ikke første gang

22-åringen, som var en del av MLS-klubben Seattle Sounders før han dro til Norge og HamKam, har stort sett holdt seg skadefri gjennom karrieren. Muskelskaden han pådro seg i mars er imidlertid noe han har opplevd før.

– Jeg hadde den samme skaden for rundt tre år siden, da jeg var 19 år. Det var det samme benet og den samme skaden, men det var forrige gang jeg har hatt en sånn skade. Det var tre år siden, så forhåpentligvis er det minst tre år til neste gang, sier Rogers med et smil.

For selv om starten i Trondheim ikke har blitt som ønsket for amerikaneren, sitter smilet stadig løst.

Nå nærmer han seg også sin offisielle debut for trønderne.

– Jeg trente ute mandag og inne tirsdag, men jeg bør være tilbake på feltet resten av uken. Det føles bra. Det har vært seks og en halv uke nå og alt har leget, nå handler det om å få tilbake muskelminnet og de kamplike situasjonene sånn at alt kommer på plass igjen. Vi nærmer oss, sier han.

NY SPILLER: Kjetil Rekdal hentet med seg Sam Rogers fra HamKam. Foto: Ole Martin Wold
NY SPILLER: Kjetil Rekdal hentet med seg Sam Rogers fra HamKam. Foto: Ole Martin Wold

Aktuell mot Godset

Den 193 centimeter høye stopperen er blitt spådd en lysende framtid av RBK-sjef Kjetil Rekdal, men 53-åringen er tydelig på at ingen kan spasere seg inn på laget.

– Han kan rekke troppen, men om han skal starte, det er ... han skal jo konkurrere ut en av de tre andre som har vært bra. Vi har sluppet inn tre mål på fire kamper, det er godkjent, sier Rekdal til TV 2.

Selv er Rogers klar på at han melder seg klar til tjeneste dersom han får beskjed om det. Mannen fra Seattle tror skadeperioden har gjort han til en bedre spiller.

– Jeg har fått sett kampene fra et annet perspektiv. Fra mitt perspektiv har jeg sett de ulike løsningene og alternativene for hva som kan gjøres bedre. Når jeg nå kommer tilbake på banen har jeg det perspektivet med meg. Selv i går på treningen var det hendelser der jeg husket alternativer jeg ikke har lagt merke til tidligere, så det har jeg prøvd å bruke som noe positivt. Men jeg er ganske ferdig med å sitte på tribunen nå, jeg vil være på banen, sier han bestemt, og legger til:

– Jeg kan ikke beskrive hvor mye jeg gleder meg, fordi jeg har ikke gjort det enda. Jeg har ventet en god stund nå, så jeg gleder meg bare til å komme tilbake.

– Vi vet hva Sam står for og hvilket nivå han har på sitt beste. Det viktigste nå er å få han i gang igjen. Om han er aktuell til søndag eller ei ... vi må trene og så får vi se, avslutter Rekdal.

Se alt av Eliteserien på TV 2 Play.