PÅ UTGÅENDE: André Hansen har ett år igjen av kontrakten med Rosenborg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg
PÅ UTGÅENDE: André Hansen har ett år igjen av kontrakten med Rosenborg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

RBK-profilen kan forsvinne gratis: – Må oppfylle noen krav

André Hansen har ett år igjen av kontrakten med Rosenborg, og det blir ikke noen ny avtale med det første.

For niende år på rad skal André Hansen spille Eliteserien-fotball på Lerkendal. Rosenborgs rutinerte burvokter har en kontrakt som strekker seg ut 2023-sesongen.

Det betyr at han allerede i sommer står fritt til å forhandle med andre klubber.

– Jeg forstår spørsmålet med tanke på at man er på utgående og at det da ofte er lettere å finne seg andre muligheter, men det er ikke derfor man har tatt en fot i bakken og sagt at man kan vente, sier Hansen til TV 2.

For i samråd med RBKs trenerteam og sportslig leder Mikael Dorsin, har 33-åringen kommet fram til at det ikke blir noen kontraktssamtaler med trønderne før tidligst til sommeren.

– Det er egentlig en toveis det der, der begge parter må oppfylle noen krav. Jeg vil heller si det sånn at ambisjonen er at jeg skal vokte Rosenborgs mål de neste årene som kommer også, men det skal være riktig for begge parter. Det var ikke noe hast for meg, og sånn som jeg forsto det på trenerteamet så var det ikke noe hast for dem. Da kan vi vente, forklarer Hansen.

Dorsin: – Det holder vi mellom oss

TV 2 vet at RBK ønsker å beholde kontinuitetsbæreren på Lerkendal. Også sportslig leder Mikael Dorsin er åpen på at partene har diskutert en forlengelse.

– Ja, vi har hatt noen diskusjoner, men det holder vi mellom oss. Vi får se. Vi har to veldig gode keepere i André og Sander (Tangvik), så vi er fornøyde med keepersituasjonen, sier Dorsin til TV 2.

Det mest sannsynlig er at Hansen blir værende på Lerkendal også utover 2023-sesongen, men mannen som har vært i Rosenborg siden 2015, er tydelig på at det må leveres - fra begge parter.

KONTINUITETSBÆRER: André Hansen er inne i sin niende sesong på Lerkendal. Foto: Fredrik Varfjell
KONTINUITETSBÆRER: André Hansen er inne i sin niende sesong på Lerkendal. Foto: Fredrik Varfjell

– Det er det at det skal være litt åpent for klubben også. Jeg er på mitt niende år her og det skal være riktig for begge parter. Det betyr én, at jeg må prestere, og to, at laget skal prestere. En ting er at de skal være fornøyde med meg, men jeg skal være fornøyd med det som skjer her også. Altså at vi fortsetter å ta steg og kjempe om det Rosenborg normalt skal kjempe om, sier han.

Gitt opp drømmen

RBKs burvokter, som er fra Oslo, har tidligere vært ryktet tilbake til hovedstaden.

På spørsmål om han ønsker seg hjem på et tidspunkt, svarer Hansen følgende:

– Klimamessig så gjør jeg det, selvfølgelig, det er det ikke noen tvil om. Men utover det så har mine åtte år og én måned i Rosenborg stort sett vært en fantastisk reise, både på godt og vondt. Man skal i løpet av så lang tid også oppleve litt motgang, sier Hansen og fortsetter:

VIKTIG BRIKKE: Hansen har vært en nøkkelspiller for Rosenborg i flere sesonger. Her er han i aksjon mot Bodø/Glimt i fjorårets 3-2 seier på Lerkendal. Foto: Ole Martin Wold
VIKTIG BRIKKE: Hansen har vært en nøkkelspiller for Rosenborg i flere sesonger. Her er han i aksjon mot Bodø/Glimt i fjorårets 3-2 seier på Lerkendal. Foto: Ole Martin Wold

– Jeg har sagt det før, når ting svinger i Rosenborg og vi får fylt opp Lerkendal, så er det ingen andre steder i Norge som kan måle seg. Det svaret der sier vel egentlig sitt. Å være i Trondheim og Rosenborg, det trigger fortsatt, så hvis vi får opp litt sol er saken grei.

Hovedpersonen selv innrømmer i alle fall at håpet han en gang hadde om en topp fem-liga virker mer og mer som en fjern drøm.

– Den har nok gått fløyten. Så er det selvfølgelig mange andre nasjoner det er mulig å spille fotball i, men jeg har egentlig brukt veldig lite energi på det de siste årene. Vi har hatt mer enn nok med å komme oss opp på hesten igjen etter noen litt magre år pokalmessig. Fokuset har egentlig ligget mer der, avslutter RBK-keeperen.

Mer innhold fra TV 2