PÅ PLASS I BODØ: Anders Grøndbæk. Foto: Roy Arne Salater/TV 2.
PÅ PLASS I BODØ: Anders Grøndbæk. Foto: Roy Arne Salater/TV 2.

Profilen som kan bli Eliteseriens dyreste kjøp landet i Bodø: – Det er deilig

Bodø/Glimt setter etter alt å dømme overgangsrekord i Eliteserien.

Den danske storavisen B.T. skrev fredag at AGF og Bodø/Glimt er blitt enig om en overgang for Albert Grønbæk (21) verdt over 20 millioner danske kroner, det vil si over 26 millioner norske kroner.

Det gjør dansken i så fall til tidenes dyreste kjøp av en norsk klubb.

Fredag like etter klokken 12.00 landet Grønbæk i privatfly i Bodø. Kort tid etter møtte han TV 2 på flyplassen.

– Det er deilig å være her. Det er kaldt, men det tåler vi. Det er deilig her. Jeg håper det blir helt fantastisk og gleder meg helt sinnsykt. Jeg har kun hørt gode ting om klubben. Det er helt vilt, sier han til TV 2 på flyplassen i Bodø.

– Heldigvis har jeg en venn fra Danmark som har fortalt mye gode ting om byen og sånne ting, fortsetter han.

Den danske midtbaneprofilen er klar på hva han ønsker å oppnå i Glimt.

– Champions League må man gå etter. Det er én vei, og det skal vi gjøre, slår han fast.

– Hvilken type spiller er du?

– Jeg er en teknisk, kreativ spiller. Jeg spiller på mitt instinkt, og vil bidra med mål og assist, svarer rekordkjøpet, som ikke vil spekulere i hvor lenge han blir værende i Glimt.

– Det vet jeg ikke. Vi får se, gliser han etter ankomsten til Bodø.

Bekreftet salget

AGF bekreftet tidligere fredag at spilleren var på vei bort i en børsmelding. De gikk ikke ut med overgangssum, men skrev at kun detaljer og legesjekken gjenstår før unggutten kan kalle seg Glimt-spiller.

Det samme opplyste Bodø/Glimt til TV 2 fredag formiddag.

– Klubbene er enige, men det er fortsatt mye som gjenstår før en overgang kan bekreftes, utover dette har vi ingen andre kommentarer, bekreftet Frode Thommassen, daglig leder i Bodø/ Glimt overfor TV 2.

Grønbæk er midtbanespiller, og kan spille både sentralt i banen og på kant, og har tre kamper for Danmarks U21-lag.

Ifølge B.T. har Glimt vært ute etter 21-åringen i lengre tid, og tidligere fått et bud på over 10 millioner danske kroner avvist.

I 1999 ble John Carew det dyreste kjøpet i Eliteserien. Ifølge rapporter fikk Vålerenga rundt 23 millioner kroner for spissen da han gikk til Rosenborg. Summen på 26 millioner for dansken slår dermed Carews overgangsrekord.

Imponert ekspert

TV 2s fotballekspert Yaw Ihle Amankwah mener Glimt nå viser helt rett ambisjonsnivå med denne signeringen.

– La oss ikke glemme at Glimt uansett er sikret spill i Europaliga, som garanterer rundt 100 millioner kroner i inntekter bare der. De trenger definitivt å forberede seg på et veldig, veldig høyt nivå, uansett om det er Europaliga eller Champions League de skal spille fremover.

– Men det er nesten uvirkelig å se at en klubb som Glimt henter spillere til slike summer, men samtidig kan jeg godt forstå det. De har drevet sunt over lang tid, og har hatt mange store salg. Det fremstår helt riktig, sier Amankwah.

– Tidligere har jeg sagt at det er synd å se noen av landets beste spillere gå til andre klubber i Skandinavia. Da er det gledelig å se denne type overganger andre veien.

B.T. skriver Grønbæk skal være spilleklar allerede til tirsdagens Champions League-kvalik mot Dinamo Zagreb på Aspmyra.

Den ser du på TV 2 og TV 2 Play tirsdag kveld.