STARTTRØBBEL: Årets første treningskamp mot Tromsø viste at Kjetil Rekdal og Rosenborg stadig har en lang vei å gå. Foto: Fredrik Varfjell
STARTTRØBBEL: Årets første treningskamp mot Tromsø viste at Kjetil Rekdal og Rosenborg stadig har en lang vei å gå. Foto: Fredrik Varfjell

«Løven» reddet trønderne i årets første test

Årets første test for Kjetil Rekdal og RBK endte med 1-1 hjemme mot Tromsø.

Over 600 frammøtte på Koteng Arena en fredags formiddag i bitende januar-kulde viser tydelig at trønderne er sulteforet på en ny fotballsesong.

Men med 1-1 i årets første treningskamp mot Tromsø er nok Kjetil Rekdal glad for at det fortsatt er noen måneder før alvoret braker løs.

– Du ønsker at det skal være bedre. Første omgang synes jeg var tam, ekstremt tam. Det var mye på tvers, bakover og lite intensitet. Så kom det et litt annet Rosenborg-lag på banen etter pause. Da var det mye bedre, sier Kjetil Rekdal til TV 2.

For Rosenborg så ut som alt annet enn et velsmurt maskineri de første førtifem minuttene på kunstgresset på Lade i Trondheim.

Tromsø eide stort sett ballen, og etter et knapt kvarter kunne trønderen Vegard Erlien sende «Gutan» opp i en fortjent ledelse, i det som var hans første match i TIL-drakt.

– Det var veldig gøy. Det lå litt i kortene. Jeg hadde håpet å få inn en scoring i første treningskamp og det er ekstra deilig når det er mot Rosenborg, det er lov å si, sier Erlien, som har en fortid i RBK, til TV 2.

Etter en daff første omgang, sett med trønderske øyne, gjorde Rekdal og co sju forandringer i pausen.

Det ga langt mer sprut i vertene, som kom til flere gode sjanser ved blant andre Ole Sæter og Isak Thorvaldsson. Sistnevnte ropte også på straffet kvarteret før slutt, men de kravene gikk for døve ører.

Når Erland Dahl Reitan gikk ned i feltet på overtid var det imidlertid en annen lyd i pipa. Fra straffemerket var Ole Sæter sikker og sørget for at det endte 1-1.

– Det er greit. Jeg er rusten helt til jeg ikke kan være rusten, så det var litt forventet. Jeg bør sette flere enn bare straffen, så det er irriterende. Men det er januar enda og mange kamper og muligheter, så jeg er egentlig veldig fornøyd, sier Ole Sæter etter kampen.

Mer innhold fra TV 2