Layouni herjet og scoret to da Vålerenga knuste Sandefjord

Amor Layouni herjet med Sandefjord-kaptein Mats Haakenstad og scoret to ganger da Vålerenga skapte mer trøbbel for gjestene med 4-0-seier i Eliteserien.

Vålerengas Amor Layouni og Vålerenga jubler under
eliteseriekampen mellom Vålrenga og Sandefjord Vålerenga Arena.
Vålerengas Amor Layouni og Vålerenga jubler under eliteseriekampen mellom Vålrenga og Sandefjord Vålerenga Arena. Foto: Hanna Johre / NTB

Vålerenga - Sandefjord 4-0

Layouni scoret de to første målene før pause, mens Tobias Christensen og Jacob Dicko Eng økte hver sin gang det siste kvarteret.

Oslo-laget slo dermed raskt tilbake etter å ha fått sitt første tap på ni kamper i Kristiansund sist. Laget forbedret sin sterke hjemmestatistikk med den sjette strake seieren og den åttende totalt (mot en uavgjort og to tap). Vålerenga henger med i medaljekampen, mens Sandefjord forblir på kvalifiseringsplass.

Lanseres som Ødegaard-erstatter

Sandefjord kjemper for sitt eliteserieliv og innledet kampen best, men det var Vålerenga som kom til store sjanser og etter hvert mål.

I det 35. minutt gikk Fredrik Oldrup Jensen i duell på Vegar Eggen Hedenstads hjørnespark fra venstre. Han stusset ballen videre, og den falt ned foran Layouni inne i målgården. Han fikk en enkel oppgave med å pirke den i mål.

Parkert

På overtid i den første omgangen klarerte Jacob Dicko Eng i eget forsvar. Torgeir Børven slo en gjennombruddspasning, og Layouni i fullt firsprang parkerte Haakenstad. Han red av et desperat taklingsforsøk og plasserte ballen pent i lengste hjørne.

– Rett i juvelene

Det var en fortjent ledelse. Osame Sahraoui hadde to kjempesjanser før han måtte ut med skade og ble erstattet av Eng noen minutter før pause. Eng fikk nesten umiddelbart en stor sjanse etter innlegg fra Layouni, før han satte i gang angrepet som ga 2-0.

Vålerenga gikk hardt ut i den andre omgangen og kom til flere store sjanser. Petter Strand skjøt over fra nesten fri posisjon etter at Christensens skuddforsøk ble blokkert og ballen spratt rett til ham, og heller ikke i andre situasjoner greide hjemmelaget å utnytte sjansene sine.

Målfest

Uttelling ble det først i sluttfasen. Simen Juklerød la i det 79. minutt ut på et dribleraid som tok ham forbi flere motspillere på vei mot dødlinja. Derfra la han skrått ut, og Christensen scoret enkelt. Noen minutter senere scoret også Eng da han nikket en dårlig utboksing fra Magnus Sjøeng i mål.

Etter landslagspausen tar Vålerenga imot Strømsgodset, mens Sandefjord får besøk av Sarpsborg.