– Jan Jönsson aktuell for Vålerenga

Vålerenga sitter igjen med tre kandidater til trenerjobben i Oslo-klubben. Det er uansett klart at det blir en skandinavisk trener.

I 2010 takket Jan Jönsson for seg i Stabæk. Nå kan han bidra til å holde klubben nede i bunnstriden, som Rosenborg trener. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
I 2010 takket Jan Jönsson for seg i Stabæk. Nå kan han bidra til å holde klubben nede i bunnstriden, som Rosenborg trener. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

VIF har vært på utkikk etter en ny hovedtrener etter at fotballklubben skilte lag med Martin Andresen etter årets sesong. Etter å ha gjennomgått en lang liste med trenernavn står det kun tre igjen på blokka.

– Vi ligger bra an med å finne en ny Vålerenga-trener, og nå gjenstår vi med tre kandidater – en norsk, en svensk og en dansk. Men du får meg ikke til å si noen navn, sier styreleder Åge Petter Christiansen i Vålerenga Fotball til Dagsavisen.

– Vi ligger bra an med å finne en ny Vålerenga-trener, og nå gjenstår vi med tre kandidater – en norsk, en svensk og en dansk.

Den norske kandidaten har lenge vært antatt å være den nylig avgåtte Tromsø-treneren Per Mathias Høgmo.

– Jeg kommenterer ikke en eventuell kontakt med Vålerenga. I mitt hode står det nå bare studier fra nyttår av, sier Høgmo til Dagsavisen.

Ifølge Dagbladet skal det svenske alternativet være Jan Jönsson, som nylig fikk sparken i Rosenborg etter to sesonger.

Men assistenttrener Andreas Alm i AIK har også blitt nevnt. Danmarks U21-landslagstrener Morten Wieghorst skal angivelig være det danske navnet i trenerkabalen.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2