Ikke skjedd siden juli: – Det er emosjonelt

Viking tok sesongens første trepoenger etter intenst oppgjør. Det sørget for etterlengtet jubel for hjemmefansen.

Viking - Lillestrøm 2-0

Viking-fansen måtte vente lenge på å få noe å juble for på SR-Bank Arena. Men kvarteret før slutt var det to innbyttere som sendte hjemmesupporterne til himmels.

Et innlegg fra Zlatko Tripic ble headet videre av Lars-Jørgen Salvesen, før innbytterne Nicholas D'Agostino og Sondre Bjørshol fikset resten. Sistnevnte prikket ballen inn med venstrefoten fra ti meter.

– For noen bytter. Det er brikkene hentet inn på banen av Jensen og «Batty» som gjør jobben for Viking, sa TV 2-kommentator Peder Mørtvedt.

Begge innbytterne kom inn ti minutter før scoringen.

– Det er forbanna deilig. Fullsatt SR-Bank Arena og seier, sier Bjørshol til TV 2.

Over 15.000 tilskuere var på plass lørdag kveld.

– Det er dette som er gøy. Når publikum leverer, så er det godt at vi leverer også, sier innbytteren som har slitt med skader i vinter.

På overtid økte Patrick Yazbek til 2-0 etter en effektiv og vakker kontring. Landsmannen D'Agostino noterte seg for en ny assist etter flere gode Viking-kombinasjoner.

– To assist og mål. Det var en bra australsk dag på jobben, sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

Forrige gang Viking vant en Eliteserie-kamp på hjemmebane var helt tilbake i juli 2022.

– Det er fantastisk med den støtten vi får. Det var endelig på tide. Det var emosjonelt. Det er ingenting som er bedre enn å vinne fotballkamper, sier Viking-trener Morten Jensen.

Kampen var Lillestrøms første i Eliteserien i år ettersom åpningskampen ble utsatt grunnet Godsets koronautbrudd.

Slik var kampen

Etter fem minutter holdt Viking-forsvaret på å rote det til, men keeper Gunnarsson fikk avverget i siste liten. Assistentdommer hadde uansett vinket for offside på Akor Adams.

Deretter var det Viking som tok over. Både Brekalo og Salvesen kom til store muligheter etter dødballer, men scoring ble det ikke.

Det var ikke mangel på trøkk i den førsteomgangen. Spillet bølget frem og tilbake, samtidig som det ble utkjempet en haug med tøffe dueller.

Starten av andreomgang ble også en intens affære. Få minutter ut i omgangen ropte gjestene på straffe. Dragsnes sendte i vei et farlig skudd som smalt rett i albuen til Yazbek.

– Vurderingen er vel at armen ikke er langt nok ute fra kroppen. Den hindrer ballbanen helt tydelig, mente TV 2-ekspert Yaw Amankwah.

– Den er stygg

Etter 67 minutter steg temperaturen ytterliggere. Martin Roseth gikk i bakken etter en duell med Salvesen. Viking fikk en god skuddmulighet like etter, men dommer stoppet spillet grunnet hodeskaden.

– Den er stygg. Han får spissen av albuen rett i bakhodet, sa Amankwah.

Salvesen protesterte da han fikk det gule kortet av dommer Mohammad Usman Aslam.

Roseth prøvde å spille videre, men etter noen minutter måtte han kaste inn håndkleet. Og kanskje var det han LSK-forsvaret var avhengig av for å få med seg poeng fra Stavanger.

Sterk sluttspurt

For etter 75 minutter fikk hjemmefansen endelig noe å juble for. Innbytterne D'Agostino og Bjørshol kjempet bra i boksen, før sistnevnte prikket inn 1-0-målet.

– For noen bytter. Det er brikkene hentet inn på banen av Jensen og «Batty» som gjør jobben for Viking, sa TV 2-kommentator Peder Mørtvedt.

Lillestrøm trøkket på i sluttminuttene. Fem minutter ble lagt til, og gultrøyene presset, men presisjonen foran mål var ikke god nok.

Derimot klarte Viking å kontre inn 2-0 etter vakre kombinasjoner. Yazbek dunket inn målet etter en fin pasning fra landsmannen og den australske landslagspilleren D'Agostino.