Hønefoss-avtale granskes for skattejuks

Aleksandr Dmitrijev i trøbbel med norske skattemyndigheter.

I TRØBBEL: Aleksandr Dmitrijevs avtale med Hønefoss granskes av norske skattemyndigheter. (Foto: Solum, Stian Lysberg/Scanpix)
I TRØBBEL: Aleksandr Dmitrijevs avtale med Hønefoss granskes av norske skattemyndigheter. (Foto: Solum, Stian Lysberg/Scanpix)

Det er ikke bare Fredrikstad som opplever interesse fra skattemyndighetene. Ifølge Ringerikes Blad skal nyopprykkede Hønefoss' avtale med estlenderen Aleksandr Dmitrijev granskes.

Det har vært mye omtale rundt skattekravet mot Raio Piiroja, som er mistenkt for å skjule lønn fra Fredrikstad gjennom et estisk agentselskap for å unngå å betale skatt. Kemneren i Fredrikstad har tatt pant i midtstopperens eiendom i byen.

Dmitrijev spilte for Hønefoss fra 2008 til 2010. I likhet med Fredrikstad i Piiroja-saken, har Hønefoss BK brukt agentselskapet Sport & Net Grupp ÖU og samme agent.

– Skatt Øst skal ha et såkalt begrenset ettersyn. Det vil si at de skal granske en spesiell sak, i dette tilfellet transaksjonene som er gjort i forhold til Aleksandr Dmitrijev, opplyser Ivar Gunnar Lia, styreleder i HBK, til Ringerikes Blad.

Ifølge lokalavisen er det regnskap og kontrakt som skal granskes. Skatt Øst har varslet at de skal besøke Hønefoss 12. desember.

Ifølge Ringerikes Blad har Dmitrijev tjent 164.000 kroner (2008), 225.672 (2009) og 470.524 (2010) under tiden i HBK.

Samtidig skal jevngode Umaru Bangura hele tiden hatt en lønn på 400-500.000 kroner. Begge spillerne var landslagsspillere.

– Vi har ingenting å skjule, og ønsker heller ikke å skjule noe som helst. Men dette er selvsagt en forlengelse av Piiroja-saken, i og med at det er Skatt Øst som skal ha ettersynet. Det er de som har Piiroja-saken, sier Lia. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2