Helmørk sommer for Oslo-lagene

I løpet av de seks siste serierundene har Oslo-lagene på de to øverste nivåene kun maktet å vinne én kamp.

Martin Andresen, Troy Perkins og Marcus Pedersen.  (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Martin Andresen, Troy Perkins og Marcus Pedersen. (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

Den sto 1. divisjon-jumbo Skeid for mot Tromsdalen 12. juli. Fasit for Vålerenga, Lyn og Skeid på 18 spilte kamper i perioden er: 1-2-15.

Smak på den: 15 av 18 kamper med Oslo-lagene er endt med tap.

LES OGSÅ: VIF-direktør: - Vi er ikke fornøyde

– Dette er skremmende tall. Jeg lurer litt på om Oslo er Europas dårligste fotballhovedstad for tiden, sier TV 2-kommentator Morten Langli.

– Det er trist at Oslo-fotballen gjør det svakt, og dette var stygge tall. For Vålerengas del er ikke nivået hevet ifra i fjor. Det er alarmerende med to sesonger uten at de oppnår noen som helst framgang, sier Viasat-ekspert Vidar Davidsen.

Han har trent både Lyn og Vålerenga. Som spiller i VIF på 1980-tallet vant han blant annet tre seriegull.

- VIF i krise
Vålerengas prosjekt med Martin Andresen som byggmester er i ferd med å kollapse. Ledelsen var uklare på spørsmålene rundt Andresens tillit eller mangel på sådan etter søndagens tap i den TV-sendte hatkampen mot Lillestrøm.

De seks siste seriekampene har gitt null poeng til klubben fra Valle. Det er katastrofe for en klubb som har mål av seg for å tilhøre toppen i norsk fotball. I de fire siste seriekampene har ikke engang Vålerenga scoret mål.

Når 21 kamper er spilt ligger VIF på 11.-plass. Kun tre poeng skiller ned til Strømsgodset på kvalik og Bodø/Glimt under streken. Men de to klubbene har på ingen måte de samme ressursene som Vålerenga.

- Ingen tro på Andresen-modellen
– Vålerenga er en klubb i sportslig krise. Alt kan ikke skyldes skader. Laget vinner ikke hjemme og det har vært en lang prosess med bomkjøp under Martin Andresen. Sentrale spillere vil vekk eller blir solgt, sier Langli.

– Jeg hadde aldri tro på Andresen-modellen. Det handler om kompetanse og størrelse på trenerteam. Martin er sylfersk som trener og leder, og et stort trenerteam gir uklare rollefordelinger. Spesielt fjorårsmodellen virket håpløs, sier Davidsen som trente VIF fra 1993 til 1997.

Da blir det mager trøst for Oslo-fotballen at bydelslaget Kjelsås slo avdelingsleder Raufoss 2-1 på bortebane i 2. divisjon søndag kveld.

Totalt: 1-2-15 (13-40). (©NTB)

Mer innhold fra TV 2