Gullkampen lever til siste serierunde: – For en dramatikk!

Gullet var på vei til Bodø. Så tok kampene på både Aspmyra og Aker Stadion en dramatisk vending.

Bodø/Glimt-Brann 2-2

Molde-Lillestrøm 3-3

Da Lillestrøm utlignet til 3-3 mot Molde få minutter før slutt, tok det av blant supporterne i Bodø.

Så scoret Brann på overtid, noe som betyr at gullet fortsatt ikke er sikret for Glimt. Ulrik Saltnes mener at Glimt ikke klarte å bevare konsentrasjonen da jubelen stod i taket på Aspmyra.

– Det var kanskje med på å ta fokuset vårt bort fra det vi skulle gjøre. For vi var veldig oppkavet derfra og ut. Så det er fotball på sitt beste og verste, sier han til TV 2.

– Jeg får ikke med meg resultatene, men får med meg publikums reaksjon. Da blir man litt revet med. Det er noe med hele det siste kvarteret som er panisk og urytmisk fra vår side. Kampen gikk helt, helt, helt ut av kontroll. Det er tungt, men sånn er det, fortsetter han.

– En lyst til å finne syndebukker

Landslagsspiller og midtbanekollega Patrick Berg mener også at gullfavoritten lot seg rive med.

– Det er så klart kjipt, men først og fremst er det kjipt at vi mister fokus på oss selv og lar oss prege av omgivelser og det som foregår andre plasser, sier Glimt-juvelen til TV 2.

– Man hører ikke så godt hva de sier på speaker-anlegget, men vi får med oss at publikum jubler. Man skjønner at det er noe positivt. Da virker det for meg som at vi lar oss rive litt med på det og mister litt fokus i avgjørende øyeblikk, forklarer Berg.

SKUFFELSE: Patrick Berg og co. rotet bort tomålsledelse mot Brann. Foto: Mats Torbergsen
SKUFFELSE: Patrick Berg og co. rotet bort tomålsledelse mot Brann. Foto: Mats Torbergsen

Nordlendingene har tre poeng å gå på før siste serierunde. De har to mål bedre målforskjell enn Molde.

Glimt møter nedrykkstruede Mjøndalen borte, mens Molde skal reise til Haugesund.

Saltnes beskriver at han sitter igjen med en tomhetsfølelse.

– En skikkelig skuffelse over seg selv, og en sånn lyst til å finne syndebukker kjenner jeg at man har litt nå. Den følelsen må man bare kvitte seg med fortest mulig og se fremover, sier Glimt-kapteinen.

Trener Kjetil Knutsen mener at de mange forspilte sjansene tidligere i kampen ødela for dem.

– Hvor mye får du med deg av dramaet i Molde?

– Overhodet ingenting. Jeg hadde ikke fokus på den i det hele tatt, jeg pleier ikke å høre speaker, heller. Men jeg hørte jo at det var noe bevegelse på tribunen innimellom. Så jeg fikk med meg det som foregikk på tribunen. Og så begynte han å opplyse om resultatet. Så vi var vel informert uten at vi brukte noe energi på det overhodet, sier Knutsen.

Slik var dramaet

Bodø/Glimt fikk en drømmestart på sin kamp. Brede Mathias Moe scoret allerede i fjerde spilleminutt. Nordlendingene skapte enorme sjanser, men gikk utrolig nok ikke til pause med noe mer enn 1-0 på resultattavlen.

På Aker Stadion ble Molde rystet av Lillestrøm. Kanarifuglene ledet 2-0 tidlig i andre omgang.

Så banket kaptein Ulrik Saltnes, som kom tilbake fra skade på rekordtid, inn 2-0 for Glimt.

– For noen herlige scener i Bodø! Det eksploderer der oppe, kommenterte TV 2s Jesper Mathisen på de ville jubelscenene på Aspmyra.

Brann reduserte til 1-2, mens Molde snudde kampen på Aker Stadion. Da Ohi Omoijuanfo satte inn 3-2, var det bare sju minutter igjen av full tid i Molde.

Så satte Thomas Lehne Olsen inn 3-3 for Lillestrøm. Da tok det også helt av på Aspmyra – helt inntil Bård Finne satte inn 2-2 for Brann på overtid.

– For en dramatikk, sa TV 2s fotballekspert Erik Huseklepp i FotballXtra.

Relatert

Mer innhold fra TV 2