Fikk slakt forrige gang Brann rykket ned – ble den store helten i kvalikdramaet

Øystein Øvretveit (27) ble den store helten da Jerv tok seg til Eliteserien.

– Øystein Øvretveit spiller sitt livs kamp, og det er ingen tvil om at det er han som er den aller største helten på Intility i kveld, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Sotrastrilen spilte for Brann forrige gang bergenserne rykket ned. Da fikk han hard medfart etter kvalikfiaskoen mot Mjøndalen.

I Bergens Tidende fikk han ener på spillerbørsen.

Onsdag ble han den store helten mot gamleklubben. Øvretveit reddet to straffespark i ordinær tid, i tillegg til flere gode redninger.

Så reddet han to til i straffesparkkonkurransen.

– Går det an å delta i noe mer dramatisk på en fotballbane?

– Nei, det gjør det faktisk ikke. Ikke i det hele tatt. Fire strafferedninger? Det er personlig rekord, altså, sier en ekstatisk Øvretveit til Discovery.

– Du fikk en ener på børsen av BT sist, nå står du her og blir hyllet. Fortell!

– Jeg bommet jo på et par pasninger i dag også, så kanskje jeg klarer å snike meg opp på en treer i dag, gliser Øvretveit til TV 2.

Jervspillerne kaster trener Arne Sandstø i været etter straffesparkkonkurransen i kvalifiseringskampen. Foto: Heiko Junge
Jervspillerne kaster trener Arne Sandstø i været etter straffesparkkonkurransen i kvalifiseringskampen. Foto: Heiko Junge

TV 2s fotballekspert roser målvakten.

– Han fortjener 10-er på børsen i morgendagens aviser, mener Mathisen.

– Det å redde to straffespark i én og samme kamp er det ikke mange keepere som får oppleve, og han gjør det i tidenes viktigste kamp for både Jerv og sin egen del. Det første straffesparket fra Finne er svakt, men den redningen han leverer på Rasmussens straffespark er verdensklasse. I tillegg har han flere gode redninger og involveringer, og dette ble rett og slett en perfekt kamp for den tidligere Brann-keeperen, konstaterer den tidligere Start-profilen.

Jerv-trener Arne Sandstø er i skyene etter opprykket.

– Hva skal vi si? Det er helt vanvittig. Vi har griseflaks i 90 minutter, men så får vi litt momentum vi også. Også skjer jo det som skjer – og det er jo helt unikt, sier Sandstø til Discovery.

Diego Campos markerte seg med en målgivende og to mål før straffesparkkonkurransen.

– Dette er fotball. Det er en utrolig følelse. Det er utrolig: Jeg snakket akkurat med familien. Å gjøre dette i hundreårsjubileumet til klubben … Det betyr så mye å se Arne. Dere forstår ikke hvor mye det betyr for meg å komme hit og oppleve dette, sier Campos til TV 2.

26-åringen fra Costa Rica var iskald to ganger fra ellevemeteren.

– Jeg øver mye. Jeg har tatt 1000 straffer på trening. Det er bare én til. Selvsagt er settingen annerledes, kampen er annerledes. Jeg har gjort det tusen ganger på trening, så det var ikke noe ulikt fra det, sier Campos.

Jervspillerne slapp jubelen løs. Foto: Heiko Junge
Jervspillerne slapp jubelen løs. Foto: Heiko Junge