– Det må snus fort som faen

Vålerengas-sportssjef hevder de ikke har hatt framtiden til Dag-Eilev Fagermo oppe til diskusjon. Det har TV 2s fotballekspert vanskelig for å tro på.

MÅ SNUS: Sportssjef i Vålerenga, Joacim Jonsson, er tydelig på at prestasjonen til Vålerenga må snus på, og det fort. Foto: Yngve Sem Pedersen / TV 2
MÅ SNUS: Sportssjef i Vålerenga, Joacim Jonsson, er tydelig på at prestasjonen til Vålerenga må snus på, og det fort. Foto: Yngve Sem Pedersen / TV 2

Etter ni kamper spilt ligger Vålerenga på 10. plass. På hjemmebanen er formen dårlig, der har de bare vunnet én av fire kamper.

Sportssjef i klubben, Joacim Jonsson, er veldig klar på at dette ikke er til forventningene.

– Det er kjempeskuffende med tre tap. Lillestrøm var en kamp som levde sitt eget liv, Sarpsborg var en fryktelig prestasjon og Bodø/Glimt får vi bare strekke opp armene for, sier Jonsson til Fotballfeber-sendingen.

– De er et bedre lag, ikke bare bedre enn oss men alle andre i Eliteserien, fortsetter han.

– Må slå Strømsgodset på hjemmebane

Han mener at klubben er fem-seks-sju poeng bak der de forventer å være, og de har ikke prestert slik som ønsker på hjemmebane.

– Det har vært skuffende. Her hjemme skal det være et fort og det var til tider i fjor også. Det må starte på søndag, det er ingen diskusjon.

Vålerenga tar imot Strømsgodset på Intility Arena og der ligger det et stort press på det hovedstad-laget.

– Strømsgodset er et lag vi må slå på hjemmebane, sier Jonsson.

Den siste tiden har det vært stort press på Rosenborg-trener Kjetil Rekdal, som er ett plass over Vålerenga på tabellen.

– Har det stjålet litt oppmerksomheten fra dere?

– Det blir litt slik. Spillemessig har vi vært ganske gode i det siste, glem Stabæk-kampen, det var for svakt. Rosenborg har slitt mer spillemessig og det har nok stjålet fokuset. Slik blir det jo også, den ene stjeler fra den andre, sier Jonsson.

IKKE DISKUTERT: Vålerenga har ikke diskutert framtiden til Dag-Eilev Fargermo. Foto: Rodrigo Freitas
IKKE DISKUTERT: Vålerenga har ikke diskutert framtiden til Dag-Eilev Fargermo. Foto: Rodrigo Freitas

Har ikke diskutert trenerjobben

Sportssjefen påpeker likevel at ingen skal tro at de er fornøyde med dagens plassering.

– Dette vet vi og vi trenger ikke press uten ifra. Dette vet vi godt og det må snus så fort som faen, sier svensken.

– Spiller man litt for framtida nå Fagermo?

– Nei, fotball er fotball. Det har vært null diskusjon i klubben vår. Det er akkurat som i fjor sommer, da var det mye prat om det her også. Også da var det null diskusjon og vi jobbet i ro og mak, sier Jonsson.

– Har jeg vanskelig for å tro på

TV 2s fotballekspert Yaw Amankwah synes det er rart at det ikke har vært prat om framtiden til Vålerenga trener Dag-Eilev Fagermo.

– Det har jeg vanskelig for å tro på. Det er sjokkerende om det ikke var det i fjor sommer og nesten like sjokkerende om det ikke har vært det i år, sier Amankwah i Fotballfeber.

Han skryter av det som har skjedd på tribunen på Intility, men fotballprestasjonene har ikke vært der de skal være.

– Det som blir levert fra tribunene, er helt fantastisk, nesten i norgestoppen. Men det som har blitt levert på banen har dessverre for Vålerenga vært langt unna dette nivået, sier han.

Fotballeksperten mener nå at de må ta en god diskusjon på hva klubben vil om de vil være en storklubb.

– Om de vil at serien er over til sommeren og bli en «neste år»-klubb så trenger de ikke å gjøre noe, men om de vil være en storklubb, klatre og ta steget oppover er de nødt til å ha gode diskusjoner om retning og forventninger, sier han.